Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

https://doi.org/10.31727/m.26.2.3

Održivo pakiranje ribe: osvrt

Mia Kurek orcid id orcid.org/0000-0001-9580-0518 ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska *
Mario Ščetar ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska
Kata Galić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska

* Dopisni autor.


Puni tekst: hrvatski pdf 197 Kb

str. 151-154

preuzimanja: 156

citiraj


Sažetak

Dilema održivosti postaje vodeća globalna smjernica svjetske industrije, pa tako i proizvodnje i pakiranja hrane. Suočeni s novim propisima za smanjenje plastike za jednokratnu upotrebu, potreba za ekološkim prihvatljivom ambalažom sve se više povećava. Održivost je ključni element svake ekološki osviještene poslovne strategije, uključujući sve popularniju održivu proizvodnju ribe i plodova mora uz neizostavan sektor pakiranja. U ovom radu su navedena neka od inovativnih rješenja koja smanjuju količinu otpada i utjecaj na okoliš te povećavaju svježinu i rok trajanja ribe

Ključne riječi

pakiranje; riba; održivost; biomaterijali; jestive prevlake

Hrčak ID:

315444

URI

https://hrcak.srce.hr/315444

Datum izdavanja:

21.3.2024.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački španjolski talijanski

Posjeta: 1.167 *