Skip to the main content

Original scientific paper

Količina vode u bezmasnoj tvari sira na našem tržištu

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Full text: croatian pdf 764 Kb

page 273-277

downloads: 675

cite


Abstract

Kontinuirano praćenje kvalitete sira na našem tržištu pokazalo je nezadovoljavajuću sliku. Utvrđujemo neizjednačenu, mnogo puta neodgovarajuću kvalitetu, što se između ostalog odražava i u lošim organoleptičkim karakteristikama sireva. Učestalo je pojavljivanje neodgovarajuće teksture tijesta uz nekarakterističnu rupičavost što ima u krajnjoj liniji za posljedicu i promjenu tipa sira.

Keywords

sir; bezmasna tvar; količina vode

Hrčak ID:

111704

URI

https://hrcak.srce.hr/111704

Publication date:

1.12.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 1.462 *