Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Količina vode u bezmasnoj tvari sira na našem tržištu

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Puni tekst: hrvatski pdf 764 Kb

str. 273-277

preuzimanja: 670

citiraj


Sažetak

Kontinuirano praćenje kvalitete sira na našem tržištu pokazalo je nezadovoljavajuću sliku. Utvrđujemo neizjednačenu, mnogo puta neodgovarajuću kvalitetu, što se između ostalog odražava i u lošim organoleptičkim karakteristikama sireva. Učestalo je pojavljivanje neodgovarajuće teksture tijesta uz nekarakterističnu rupičavost što ima u krajnjoj liniji za posljedicu i promjenu tipa sira.

Ključne riječi

sir; bezmasna tvar; količina vode

Hrčak ID:

111704

URI

https://hrcak.srce.hr/111704

Datum izdavanja:

1.12.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.430 *