Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

RAZVOJNE TENDENCIJE I POSTIGNUTI REZULTATI U PERADARSTVU SR HRVATSKE

Stjepan Meknić ; "POLJODOBRA" Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 2.447 Kb

str. 557-570

preuzimanja: 465

citiraj


Sažetak

Meso peradi i jaja, kao i prerađevine koje se od njih izrađuju osobito su kvalitetni i traženi artikli u prehrani stanovništva. Nagli porast proizvodnje omogućio je brzo povećanje potrošnje mesa peradi i jaja. U SR Hrvatskoj je od 1961. do 1977. povećana proizvodnja mesa peradi s 19 tisuća na 66 tisuća tona, a jaja s 319 mln. kom na 938 mln. kom. Grubo se može računati da je potrošnja u Republici porasla za blizu tri puta. Uspješan dosadašnji razvitak proizvodnje i potrošnje bio je moguć zahvaljujući organizaciji društvenog peradarstva na industrijskim osnovama, sposobnom kadru koji je znalački ovladao procesima proizvodnje i prerade, kao i jasnoj koncepciji razvoja koja je dobila punu podržku od društveno -političkih organa i kreditnih organizacija.

Ključne riječi

Hrčak ID:

166128

URI

https://hrcak.srce.hr/166128

Datum izdavanja:

18.11.1980.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.209 *