Skip to the main content

Professional paper

Utjecaj transporta, privremenog smještaja i klaoničke obrade na kvalitetu mesa janjadi

Tomislav Mikuš ; Ured za dobrobit životinja, Hrvatski veterinarski institut
Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Bela Njari ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ana Shek Vugorvečki ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za fiziologiju i radiobiologiju
Miljenko Šimpraga ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za fiziologiju i radiobiologiju
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


Full text: spanish pdf 158 Kb

page 536-536

downloads: 257

cite

Full text: croatian pdf 158 Kb

page 532-532

downloads: 265

cite

Full text: italian pdf 158 Kb

page 536-536

downloads: 236

cite

Full text: english pdf 158 Kb

page 535-535

downloads: 229

cite

Full text: german pdf 158 Kb

page 536-536

downloads: 378

cite


Abstract

Uzgoj janjadi za meso u Republici Hrvatskoj je tradicionalan način proizvodnje. Kako se ne bi narušila kvaliteta janjećeg mesa, potrebno je obratiti pažnju na dobrobit janjadi tijekom proizvodnje. U radu su prikazani utjecaji nekih postupaka prije (transport, stočni sajam) i tijekom klaoničke obrade na kvalitetu janjećeg mesa.

Keywords

kvaliteta mesa janjadi; dobrobit

Hrčak ID:

172146

URI

https://hrcak.srce.hr/172146

Publication date:

16.12.2016.

Article data in other languages: spanish italian english german

Visits: 2.632 *