Skip to the main content

Original scientific paper

Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna

Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Krešimir Severin ; Zavod za biologiju, patologiju i uzgoj divljači, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Tomislav Mašek ; Zavod za hranidbu, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska


Full text: croatian pdf 344 Kb

page 148-151

downloads: 981

cite


Abstract

U radu je istražen učinak kopunizacije na kakvoću i osnovni kemijski sastav mesa fazanskih kopuna. Istraživanja su obavljena na fazanima podrijetlom iz intenzivnog uzgoja. Ptice su kastrirane u dobi od 8 i 12 tjedana. Kemijska analiza mesa obuhvatila je pretrage na količinu vode, masti, bjelančevina i pepela. Rezultati kemijskih pretraga pokazuju povećanje količine masti kao posljedicu kopunizacije fazana.

Keywords

fazanski kopun; kemijski sastav mesa

Hrčak ID:

21309

URI

https://hrcak.srce.hr/21309

Publication date:

15.6.2007.

Article data in other languages: english

Visits: 2.220 *