Skip to the main content

Review article

https://doi.org/10.31727/m.20.6.3

Što sve utječe na okus mesa divljači

Neška Vukšić ; Hrvatski lovački savez, Zagreb, Hrvatska
Ivica Budor ; Hrvatski lovački savez, Zagreb, Hrvatska


Full text: croatian pdf 4.425 Kb

page 510-516

downloads: 698

cite


Abstract

U radu su opisani različiti čimbenici koji utječu na kvalitetu i okus mesa divljači. Meso divljači alternativa je tradicionalnom crvenom mesu. Današnji potrošači sve više paze na kvalitetu i zdravstvenu ispravnost proizvoda. Od mesa na tržištu očekuje se povoljna nutritivna vrijednost, svježina, sočnost i dobar okus. Aroma je vrlo važan pokazatelj koji doprinosi senzornoj kvaliteti mesa i mesnih proizvoda. Vrlo je malo istraživanja dostupno o čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači, stoga je cilj ovoga pregleda literature raspraviti o ključnim čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači.

Keywords

divljač; kvaliteta mesa; okus mesa

Hrčak ID:

213890

URI

https://hrcak.srce.hr/213890

Publication date:

18.12.2018.

Article data in other languages: english german italian spanish

Visits: 2.068 *