Pregledni rad
https://doi.org/10.31727/m.20.6.3
Što sve utječe na okus mesa divljači
Neška Vukšić
; Hrvatski lovački savez, Zagreb, Hrvatska
Ivica Budor
; Hrvatski lovački savez, Zagreb, Hrvatska
Sažetak
U radu su opisani različiti čimbenici koji utječu na kvalitetu i okus mesa divljači. Meso divljači alternativa je tradicionalnom crvenom mesu. Današnji potrošači sve više paze na kvalitetu i zdravstvenu ispravnost proizvoda. Od mesa na tržištu očekuje se povoljna nutritivna vrijednost, svježina, sočnost i dobar okus. Aroma je vrlo važan pokazatelj koji doprinosi senzornoj kvaliteti mesa i mesnih proizvoda. Vrlo je malo istraživanja dostupno o čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači, stoga je cilj ovoga pregleda literature raspraviti o ključnim čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači.
Ključne riječi
divljač; kvaliteta mesa; okus mesa
Hrčak ID:
213890
URI
Datum izdavanja:
18.12.2018.
engleski njemački talijanski španjolski
Posjeta: 2.936 *