Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

https://doi.org/10.31727/m.20.6.3

Što sve utječe na okus mesa divljači

Neška Vukšić ; Hrvatski lovački savez, Zagreb, Hrvatska
Ivica Budor ; Hrvatski lovački savez, Zagreb, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 4.425 Kb

str. 510-516

preuzimanja: 687

citiraj


Sažetak

U radu su opisani različiti čimbenici koji utječu na kvalitetu i okus mesa divljači. Meso divljači alternativa je tradicionalnom crvenom mesu. Današnji potrošači sve više paze na kvalitetu i zdravstvenu ispravnost proizvoda. Od mesa na tržištu očekuje se povoljna nutritivna vrijednost, svježina, sočnost i dobar okus. Aroma je vrlo važan pokazatelj koji doprinosi senzornoj kvaliteti mesa i mesnih proizvoda. Vrlo je malo istraživanja dostupno o čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači, stoga je cilj ovoga pregleda literature raspraviti o ključnim čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači.

Ključne riječi

divljač; kvaliteta mesa; okus mesa

Hrčak ID:

213890

URI

https://hrcak.srce.hr/213890

Datum izdavanja:

18.12.2018.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački talijanski španjolski

Posjeta: 2.024 *