Skip to the main content

Professional paper

Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda

Zdravko Đermanović


Full text: croatian pdf 373 Kb

page 371-376

downloads: 8.179

cite


Abstract

U radu je opisan cjelokupni tehnološki postupak proizvodnje određenih polutrajnih suhomesnatih proizvoda, a posebna pažnja je posvećena primjeni suvremenih tehnoloških postupaka injektiranja, tambliranja i termičke obrade u automatskim termo-dimnim komorama.
U zaključku su usporedno prezentirane prednosti proizvodnje polutrajnih suhomesnatih proizvoda pomoću suvremenih tehnoloških postupaka u odnosu na klasične i to: drastično skraćenje procesa salamurenja, značajno povećanje roka održivosti, prirast na startnu masu, umjesto visokog kala, bolja organoleptička svojstva: boja, konzistencija, miris, a naročito okus (slanost i sočnost), niža kalorijska vrijednost, produktivnost, ekonomičnost i rentabilnost na zavidnoj visini.

Keywords

polutrajni suhomesnati proizvodi; injektiranje; tambliranje

Hrčak ID:

22464

URI

https://hrcak.srce.hr/22464

Publication date:

15.12.2006.

Article data in other languages: english

Visits: 9.713 *