Professional paper
https://doi.org/10.31727/m.26.2.3
Održivo pakiranje ribe: osvrt
Mia Kurek
orcid.org/0000-0001-9580-0518
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska
*
Mario Ščetar
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska
Kata Galić
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska
* Corresponding author.
Abstract
Dilema održivosti postaje vodeća globalna smjernica svjetske industrije, pa tako i proizvodnje i pakiranja hrane. Suočeni s novim propisima za smanjenje plastike za jednokratnu upotrebu, potreba za ekološkim prihvatljivom ambalažom sve se više povećava. Održivost je ključni element svake ekološki osviještene poslovne strategije, uključujući sve popularniju održivu proizvodnju ribe i plodova mora uz neizostavan sektor pakiranja. U ovom radu su navedena neka od inovativnih rješenja koja smanjuju količinu otpada i utjecaj na okoliš te povećavaju svježinu i rok trajanja ribe
Keywords
pakiranje; riba; održivost; biomaterijali; jestive prevlake
Hrčak ID:
315444
URI
Publication date:
21.3.2024.
english german spanish italian
Visits: 1.167 *