Skip to the main content

Original scientific paper

Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić


Full text: croatian pdf 924 Kb

page 26-32

downloads: 709

cite


Abstract

U našoj zemlji još uvijek ne postoji obvezatno, redovito ocjenjivanje kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Samo neki proizvodi nekih mljekarskih poduzeća, koja dobrovoljno dostavljaju uzorke, ocjenjuju se redovito za cijelu zemlju uoči Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu gdje se, pored neocjenjivanih, i izlažu (naslovna slika). Ocjenjivanje obavljaju stručne komisije imenovane po Saveznoj privrednoj komori - Savjet za poljoprivredu i prehrambenu industriju i zemljoradničko zadrugarstvo - na temelju prijedloga Udruženja mljekarske industrije Jugoslavije ("Mlekosim" i si.) i Novosadskog sajma (NS).

Keywords

jogurt; fermentirana mlijeka; organoleptička kvaliteta

Hrčak ID:

96774

URI

https://hrcak.srce.hr/96774

Publication date:

1.2.1975.

Visits: 2.467 *