hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.25 No.2 Veljača 1975.

Izvorni znanstveni članak

Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić

Puni tekst: hrvatski, pdf (924 KB) str. 26-32 preuzimanja: 144* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. i Rajšić, B. (1975). Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka. Mljekarstvo, 25 (2), 26-32. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96774
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije i Branka Rajšić. "Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka." Mljekarstvo, vol. 25, br. 2, 1975, str. 26-32. https://hrcak.srce.hr/96774. Citirano 24.09.2018.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije i Branka Rajšić. "Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka." Mljekarstvo 25, br. 2 (1975): 26-32. https://hrcak.srce.hr/96774
Harvard
Sabadoš, D., i Rajšić, B. (1975). 'Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka', Mljekarstvo, 25(2), str. 26-32. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96774 (Datum pristupa: 24.09.2018.)
Vancouver
Sabadoš D, Rajšić B. Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 01.02.1975. [pristupljeno 24.09.2018.];25(2):26-32. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96774
IEEE
D. Sabadoš i B. Rajšić, "Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka", Mljekarstvo, vol.25, br. 2, str. 26-32, veljača 1975. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96774. [Citirano: 24.09.2018.]

Sažetak
U našoj zemlji još uvijek ne postoji obvezatno, redovito ocjenjivanje kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Samo neki proizvodi nekih mljekarskih poduzeća, koja dobrovoljno dostavljaju uzorke, ocjenjuju se redovito za cijelu zemlju uoči Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu gdje se, pored neocjenjivanih, i izlažu (naslovna slika). Ocjenjivanje obavljaju stručne komisije imenovane po Saveznoj privrednoj komori - Savjet za poljoprivredu i prehrambenu industriju i zemljoradničko zadrugarstvo - na temelju prijedloga Udruženja mljekarske industrije Jugoslavije ("Mlekosim" i si.) i Novosadskog sajma (NS).

Ključne riječi
jogurt; fermentirana mlijeka; organoleptička kvaliteta

Hrčak ID: 96774

URI
https://hrcak.srce.hr/96774

Posjeta: 227 *