Izvorni znanstveni članak
Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka
Dimitrije Sabadoš
; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić
Sažetak
U našoj zemlji još uvijek ne postoji obvezatno, redovito ocjenjivanje kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Samo neki proizvodi nekih mljekarskih poduzeća, koja dobrovoljno dostavljaju uzorke, ocjenjuju se redovito za cijelu zemlju uoči Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu gdje se, pored neocjenjivanih, i izlažu (naslovna slika). Ocjenjivanje obavljaju stručne komisije imenovane po Saveznoj privrednoj komori - Savjet za poljoprivredu i prehrambenu industriju i zemljoradničko zadrugarstvo - na temelju prijedloga Udruženja mljekarske industrije Jugoslavije ("Mlekosim" i si.) i Novosadskog sajma (NS).
Ključne riječi
jogurt; fermentirana mlijeka; organoleptička kvaliteta
Hrčak ID:
96774
URI
Datum izdavanja:
1.2.1975.
Posjeta: 2.467 *