Meeting abstract
Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica
Mario Bratulić
; Puris d.d. Pazin, Hrvatska
Željka Cvrtila Fleck
; University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Dpt. of Hygiene and technology of Foodstuffs of Animal Origin, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Tomislav Mikuš
; University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Dpt. of Hygiene and technology of Foodstuffs of Animal Origin, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Bela Njari
; University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Dpt. of Hygiene and technology of Foodstuffs of Animal Origin, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Lidija Kozačinski
; University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Dpt. of Hygiene and technology of Foodstuffs of Animal Origin, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Abstract
Sažetak
U ovom radu prikazani su postupci tradicionalne proizvodnje domaćih istarskih kobasica. Postupci i recepture za proizvodnju kobasica
u kućanstvu se razlikuju ovisno o domaćinstvu i obiteljskoj tradiciji. Prilikom izrade kobasica sva domaćinstva pridržavaju se
osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće, trajnosti i ispravnosti proizvoda. U radu su prikazani rezultati senzorne, kemijske i
mikrobiološke pretrage istarskih kobasica.
Keywords
autohtoni mesni proizvodi; kakvoća kobasica
Hrčak ID:
72585
URI
Publication date:
15.8.2011.
Visits: 5.526 *