Sažetak sa skupa
Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica
Mario Bratulić
; Puris d.d. Pazin, Hrvatska
Željka Cvrtila Fleck
; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Tomislav Mikuš
; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Bela Njari
; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Lidija Kozačinski
; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Sažetak
Sažetak
U ovom radu prikazani su postupci tradicionalne proizvodnje domaćih istarskih kobasica. Postupci i recepture za proizvodnju kobasica
u kućanstvu se razlikuju ovisno o domaćinstvu i obiteljskoj tradiciji. Prilikom izrade kobasica sva domaćinstva pridržavaju se
osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće, trajnosti i ispravnosti proizvoda. U radu su prikazani rezultati senzorne, kemijske i
mikrobiološke pretrage istarskih kobasica.
Ključne riječi
autohtoni mesni proizvodi; kakvoća kobasica
Hrčak ID:
72585
URI
Datum izdavanja:
15.8.2011.
Posjeta: 5.526 *