Skip to the main content

Original scientific paper

Ispitivanje kvalitete sireva s plavom plijesni mjerenjem elektroprovodljivosti

Ljerka Marija Lalić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Nada Ciković
Branka Magdalenić


Full text: croatian pdf 849 Kb

page 329-336

downloads: 418

cite


Abstract

Promjene elektroprovodljivosti tokom skladištenja m,ogu dati sliku o kvaliteti i trajnosti sira. Određivana je provodljivost sireva s plavom plijesni različitih serija proizvodnje tokom skladištenja pri temperaturi 281 K (8 °C) kroz vrijeme od tri mjeseca. Elektroprovodljivost u sirevima s plavim plijesnima – roquefortu i gorgonzoli - bila je u korelaciji s organoleptičkom provjerom.

Keywords

sirevi s plavom plijesni; kvaliteta; mjerenje elektroprovodljivosti

Hrčak ID:

96439

URI

https://hrcak.srce.hr/96439

Publication date:

3.11.1985.

Article data in other languages: english

Visits: 966 *