Skip to the main content

Professional paper

Korištenje sireva proizvedenih procesima ultrafiltracije za izradu topljenih sireva

Mihailo Ostojić ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Jelisaveta Manić


Full text: croatian pdf 1.002 Kb

page 355-361

downloads: 399

cite


Abstract

Primjena ultrafiltracije mlijeka u sirarskoj industriji je dobro poznata. Korištenje sireva proizvedenih takvim procesima za izradu topljenih sireva sve više je u primjeni. U ovom radu autori su ispitivali takovu mogućnost i proizveli topljeni sir s okusom, mirisom, i teksturom kao i kod tradicionalnog topljenog sira. Rezultati analiza esencijalnih aminokiselina i sadržaja nekazeinskih dušičnih materija ukazuju na povoljniju hranjivu vrijednost ovih sireva. Mogućnosti primjene sireva dobivenih koncentracijom mlijeka za izradu topljenih sireva su značajan novi razvoj primjene ultrafiltracije

Keywords

topljeni sirevi; ultrafiltracija

Hrčak ID:

96441

URI

https://hrcak.srce.hr/96441

Publication date:

2.12.1985.

Article data in other languages: english

Visits: 924 *