Skip to the main content

Original scientific paper

Kvaliteta mlijeka na području Ogulina

Jasmina Lukač ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 1.231 Kb

page 31-38

downloads: 532

cite


Abstract

Dobar i kvalitetan mliječni proizvod ovisi o vrsti i kvaliteti mlijeka koje se prerađuje. Između mnogih karakteristika, kemijska kvaliteta mlijeka predstavlja jedan od bitnih elemenata prerade. U radu su izloženi rezultati istraživanja kemijske kvalitete mlijeka na području Ogulina. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđene su osnovne kemijske karakteristike mlijeka. Mlijeko proizvedeno na području Ogulina slično je mlijeku proizvedenom u istim geografsko-klimatskim uvjetima naše zemlje. U cilju bolje opskrbe kvalitetnim mliječnim proizvodom, potrebno je veću pažnju posvetiti edukaciji proizvođača mlijeka te kontroli kvalitete mlijeka.

Keywords

kvaliteta mlijeka; kemijski sastav; mliječni proizvod; brdsko-planinsko područje

Hrčak ID:

96594

URI

https://hrcak.srce.hr/96594

Publication date:

1.2.1990.

Article data in other languages: english

Visits: 1.375 *