Skip to the main content

Original scientific paper

Usporedne vrijednosti suhe tvari mlijeka različitog porijekla dobivene gravimetrijski i po formuli Fleischmann-a

Božidar Maslovarić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Aly Hassan
Ivica Vujičić
Anka Popović-Vranješ


Full text: croatian pdf 1.084 Kb

page 250-256

downloads: 706

cite


Abstract

Ocjenjivanje kvalitete mlijeka na osnovu količine suhe tvari predstavljalo bi pravu ocjenu za njegovo vrednovanje na tržištu i cilj u selekciji krava. Dosada u oba slučaja to nije bilo. Mliječna mast kao jedna od komponenata suhe tvari uzimana je kao vrijednost za obračun i selekcijski cilj u govedarstvu.

Keywords

mlijeko; suha tvar; određivanje

Hrčak ID:

109742

URI

https://hrcak.srce.hr/109742

Publication date:

1.11.1977.

Article data in other languages: english

Visits: 1.512 *