Skip to the main content

Professional paper

Izdvajanje sirutkinih proteina Centriwhey postupkom

Slavko Kirin ; "Sirela", V. Sredice 11, 43000 Bjelovar
Vlasta Valinčić


Full text: croatian pdf 724 Kb

page 170-174

downloads: 1.310

cite


Abstract

U proizvodnji sireva sirutka se javlja kao nusproizvod. Njeno iskorištavanje postaje sve aktualnije, bilo zbog vrijednosti njezinog sastava ili zbog sve naglašenijih pitanja zaštite čovjekove okolice. Zavisno od svrhe iskorištenja i primjene dobivenih produkata, danas postoje sve savršeniji sistemi ultrafiltracije, reverzne osmoze, gelfitracije, elektrodijalize, dehidracije i dr., kojim se dobivaju koncentrirani oblici pojedinih sastojaka sirutke ili pak njezine odvojene frakcije.

Keywords

sirutka; izdvajanje proteina; Centriwhey

Hrčak ID:

111584

URI

https://hrcak.srce.hr/111584

Publication date:

1.8.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 1.908 *