Skip to the main content

Original scientific paper

Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja

Gordana Niketić ; PKB OOUR PKB "Standard" - Padinska Skela
Stevo Marinković
Nevena Bubnja
Duško Marković


Full text: croatian pdf 1.056 Kb

page 211-217

downloads: 414

cite


Abstract

Autori su ispitivali promjene sastava i nutritivne vrijednosti koje nastaju u kratkotrajno steriliziranom mlijeku s različitim sadržajem masti za vrijeme 60-dnevnog skladištenja. Istraživanjem su utvrdili izrazitije smanjenje sadržaja suhe tvari, te kalcija i fosfora, dok se je sadržaj ostalih sastojaka do konca promatranog perioda samo neznatno smanjio. Organoleptičkom i mikrobiološkom kontrolom utvrđena je ispravnost svih uzoraka nakon 60-dnevnog skladištenja.

Keywords

kratkotrajno sterilizirano mlijeko; mliječna mast; promjena nutritivne vrijednosti; skladištenje

Hrčak ID:

116344

URI

https://hrcak.srce.hr/116344

Publication date:

1.7.1983.

Article data in other languages: english

Visits: 902 *