Professional paper
Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu
Dimitrije Sabadoš
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb
Full text: serbian pdf 294 Kb
page 126-128
downloads: 355
cite
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo, 6 (6), 126-128. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/126576
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo, vol. 6, no. 6, 1956, pp. 126-128. https://hrcak.srce.hr/126576. Accessed 2 May 2024.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo 6, no. 6 (1956): 126-128. https://hrcak.srce.hr/126576
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu', Mljekarstvo, 6(6), pp. 126-128. Available at: https://hrcak.srce.hr/126576 (Accessed 02 May 2024)
Vancouver
Sabadoš D. Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [cited 2024 May 02];6(6):126-128. Available from: https://hrcak.srce.hr/126576
IEEE
D. Sabadoš, "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu", Mljekarstvo, vol.6, no. 6, pp. 126-128, 1956. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/126576. [Accessed: 02 May 2024]
Full text: croatian pdf 746 Kb
page 126-128
downloads: 777
cite
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo, 6 (6), 126-128. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/126576
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo, vol. 6, no. 6, 1956, pp. 126-128. https://hrcak.srce.hr/126576. Accessed 2 May 2024.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo 6, no. 6 (1956): 126-128. https://hrcak.srce.hr/126576
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu', Mljekarstvo, 6(6), pp. 126-128. Available at: https://hrcak.srce.hr/126576 (Accessed 02 May 2024)
Vancouver
Sabadoš D. Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [cited 2024 May 02];6(6):126-128. Available from: https://hrcak.srce.hr/126576
IEEE
D. Sabadoš, "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu", Mljekarstvo, vol.6, no. 6, pp. 126-128, 1956. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/126576. [Accessed: 02 May 2024]
Abstract
Sir je u biti konzerva, koja se dobije iz mlijeka njegovom koagulacijom, odvajanjem sirutke i acidifikacijom sirne mase. To konzerviranje se postizava ograničenjem života mikroba s jedne strane putem desikacije, jer mikrobi ne mogu djelovati u suhoj organskoj supstanci, a s druge strane aktivnošću mikroorganizama, koji acidifikacijom sira sprečavaju razvoj bakterija putrefakcije.
Keywords
sirarstvo; ementalac; termofilne bakterije
Hrčak ID:
126576
URI
https://hrcak.srce.hr/126576
Publication date:
1.6.1956.
Article data in other languages:
serbian
Visits: 1.855
*