hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira

Ivan Benko ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (539 KB) str. 233-235 preuzimanja: 548* citiraj
APA 6th Edition
Benko, I. (1956). Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira. Mljekarstvo, 6 (10), 233-235. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129164
MLA 8th Edition
Benko, Ivan. "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 10, 1956, str. 233-235. https://hrcak.srce.hr/129164. Citirano 18.10.2019.
Chicago 17th Edition
Benko, Ivan. "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira." Mljekarstvo 6, br. 10 (1956): 233-235. https://hrcak.srce.hr/129164
Harvard
Benko, I. (1956). 'Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira', Mljekarstvo, 6(10), str. 233-235. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129164 (Datum pristupa: 18.10.2019.)
Vancouver
Benko I. Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 18.10.2019.];6(10):233-235. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129164
IEEE
I. Benko, "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 10, str. 233-235, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129164. [Citirano: 18.10.2019.]
Puni tekst: srpski, pdf (205 KB) str. 233-235 preuzimanja: 127* citiraj
APA 6th Edition
Benko, I. (1956). Пастеризацнја млијека у производњи сира. Mljekarstvo, 6 (10), 233-235. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129164
MLA 8th Edition
Benko, Ivan. "Пастеризацнја млијека у производњи сира." Mljekarstvo, vol. 6, br. 10, 1956, str. 233-235. https://hrcak.srce.hr/129164. Citirano 18.10.2019.
Chicago 17th Edition
Benko, Ivan. "Пастеризацнја млијека у производњи сира." Mljekarstvo 6, br. 10 (1956): 233-235. https://hrcak.srce.hr/129164
Harvard
Benko, I. (1956). 'Пастеризацнја млијека у производњи сира', Mljekarstvo, 6(10), str. 233-235. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129164 (Datum pristupa: 18.10.2019.)
Vancouver
Benko I. Пастеризацнја млијека у производњи сира. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 18.10.2019.];6(10):233-235. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129164
IEEE
I. Benko, "Пастеризацнја млијека у производњи сира", Mljekarstvo, vol.6, br. 10, str. 233-235, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129164. [Citirano: 18.10.2019.]

Sažetak
U razdoblju između I. i II. Svjetskog rata bilo je gotovo najviše uspjeha u pogledu razvoja pasterizacije mlijeka i proizvodnje sira. Poslije svršetka I. Svjetskog rata u državama centralne Europe to je pitanje bilo zaista na mrtvoj točci jedino radi toga, jer je bilo na raspolaganju malo mlijeka za preradu, a zahtjevi potrošača u pogledu kvalitete proizvoda nisu bili tako strogi.

Ključne riječi
mlijeko; pasterizacija

Hrčak ID: 129164

URI
https://hrcak.srce.hr/129164

[srpski]

Posjeta: 817 *