hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje

Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen

Lidija Kozačinski   ORCID icon orcid.org/0000-0002-7534-7362 ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane
Andrea Gross Bošković ; Hrvatska agencija za hranu, Osijek
Brigita Hengl ; Hrvatska agencija za hranu, Osijek
Bela Njari ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane

Puni tekst: njemački, pdf (130 KB) str. 513-513 preuzimanja: 93* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 513-513. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 513-513. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 30.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 513-513. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 513-513. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 30.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 30.10.2020.];XVIII(6):513-513. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "Nahrungssicherheit in Abhängigkeit von den Transport- und Lagerungsbedingungen", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 513-513, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 30.10.2020.]
Puni tekst: hrvatski, pdf (130 KB) str. 510-513 preuzimanja: 147* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 510-513. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 510-513. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 30.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 510-513. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 510-513. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 30.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 30.10.2020.];XVIII(6):510-513. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "Sigurnost hrane u ovisnosti o uvjetima transporta i pohrane", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 510-513, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 30.10.2020.]
Puni tekst: engleski, pdf (113 KB) str. 537-540 preuzimanja: 204* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). Food safety depending on the conditions of transport and storage. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 537-540. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Food safety depending on the conditions of transport and storage." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 537-540. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 30.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "Food safety depending on the conditions of transport and storage." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 537-540. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'Food safety depending on the conditions of transport and storage', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 537-540. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 30.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. Food safety depending on the conditions of transport and storage. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 30.10.2020.];XVIII(6):537-540. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "Food safety depending on the conditions of transport and storage", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 537-540, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 30.10.2020.]
Puni tekst: talijanski, pdf (130 KB) str. 514-514 preuzimanja: 380* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 514-514. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 514-514. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 30.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 514-514. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 514-514. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 30.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 30.10.2020.];XVIII(6):514-514. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "La sicurezza alimentare in dipendenza delle condizioni del trasporto e dello stoccaggio", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 514-514, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 30.10.2020.]
Puni tekst: španjolski, pdf (130 KB) str. 513-513 preuzimanja: 104* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Gross Bošković, A., Hengl, B. i Njari, B. (2016). La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 513-513. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/170900
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 513-513. https://hrcak.srce.hr/170900. Citirano 30.10.2020.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Andrea Gross Bošković, Brigita Hengl i Bela Njari. "La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 513-513. https://hrcak.srce.hr/170900
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2016). 'La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 513-513. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/170900 (Datum pristupa: 30.10.2020.)
Vancouver
Kozačinski L, Gross Bošković A, Hengl B, Njari B. La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 30.10.2020.];XVIII(6):513-513. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900
IEEE
L. Kozačinski, A. Gross Bošković, B. Hengl i B. Njari, "La seguridad alimentaria dependiendo de las condiciones del transporte y almacenamiento", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 513-513, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/170900. [Citirano: 30.10.2020.]

Sažetak
Der Transport und die Lagerung beeinflussen die Sicherheit der Nahrung. Während der Lagerung und des Transports müssen bestimmte Temperaturbedingungen eingehalten werden, die das Wachstum der ggf. anwesenden pathogenen Bakterien und der durch die Blutung verursachten Bakterien verhindern. Die Wirkung der Fleischkühlung ist mit der Anfangsanzahl der Mikroorganismen und den Bedingungen des Transports und der Lagerung von Fleisch eng verbunden, die wiederum vom Verhältnis zwischen der Dauer und der Temperatur abhängen. Die durch Blutung verursachten Bakterien vermehren sich schneller als die pathogenen, daher ist die Möglichkeit der Anwendung verschiedener Kombinationen von Temperatur und Dauer des Fleischtransports reduziert. Um die vorgeschriebenen Bedingungen für die Behandlung von Nahrung bei der Inverkehrbringung und für die ausgewiesene Haltbarkeit während der Lagerung zu erfüllen, liegt die Betonung auch weiterhin auf der Erfüllung der Vorbedingungen und dem System der Selbstkontrolle, in erster Linie in der Primärindustrie, dann auch in der Fleischverarbeitungsindustrie.

Ključne riječi
Nahrungssicherheit; Transport; mikrobiologische Kontamination

Hrčak ID: 170900

URI
https://hrcak.srce.hr/170900

[hrvatski] [engleski] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 1.275 *