hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna

Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Krešimir Severin ; Zavod za biologiju, patologiju i uzgoj divljači, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska
Tomislav Mašek ; Zavod za hranidbu, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (344 KB) str. 148-151 preuzimanja: 637* citiraj
APA 6th Edition
Cvrtila, Ž., Hadžiosmanović, M., Kozačinski, L., Zdolec, N., Filipović, I., Severin, K. i Mašek, T. (2007). Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX (3), 148-151. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21309
MLA 8th Edition
Cvrtila, Željka, et al. "Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. IX, br. 3, 2007, str. 148-151. https://hrcak.srce.hr/21309. Citirano 18.07.2019.
Chicago 17th Edition
Cvrtila, Željka, Mirza Hadžiosmanović, Lidija Kozačinski, Nevijo Zdolec, Ivana Filipović, Krešimir Severin i Tomislav Mašek. "Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu IX, br. 3 (2007): 148-151. https://hrcak.srce.hr/21309
Harvard
Cvrtila, Ž., et al. (2007). 'Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, IX(3), str. 148-151. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21309 (Datum pristupa: 18.07.2019.)
Vancouver
Cvrtila Ž, Hadžiosmanović M, Kozačinski L, Zdolec N, Filipović I, Severin K i sur. Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2007 [pristupljeno 18.07.2019.];IX(3):148-151. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21309
IEEE
Ž. Cvrtila, et al., "Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.IX, br. 3, str. 148-151, 2007. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21309. [Citirano: 18.07.2019.]

Sažetak
U radu je istražen učinak kopunizacije na kakvoću i osnovni kemijski sastav mesa fazanskih kopuna. Istraživanja su obavljena na fazanima podrijetlom iz intenzivnog uzgoja. Ptice su kastrirane u dobi od 8 i 12 tjedana. Kemijska analiza mesa obuhvatila je pretrage na količinu vode, masti, bjelančevina i pepela. Rezultati kemijskih pretraga pokazuju povećanje količine masti kao posljedicu kopunizacije fazana.

Ključne riječi
fazanski kopun; kemijski sastav mesa

Hrčak ID: 21309

URI
https://hrcak.srce.hr/21309

[engleski]

Posjeta: 1.095 *