hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad
https://doi.org/10.31727/m.22.2.2

Nutritional value of pork in terms of intramuscular fat content and composition

Đuro Senčić ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Sveučilište J.J. Strossmayera, Osijek, Hrvatska
Danijela Samac ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Sveučilište J.J. Strossmayera, Osijek, Hrvatska
Mirjana Baban ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Sveučilište J.J. Strossmayera, Osijek, Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (3 MB) str. 149-155 preuzimanja: 168* citiraj
APA 6th Edition
Senčić, Đ., Samac, D. i Baban, M. (2020). Nutritivna vrijednost svinjskog mesa s aspekta sadržaja i sastava intramuskularne masti. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XXII (2.), 149-155. https://doi.org/10.31727/m.22.2.2
MLA 8th Edition
Senčić, Đuro, et al. "Nutritivna vrijednost svinjskog mesa s aspekta sadržaja i sastava intramuskularne masti." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XXII, br. 2., 2020, str. 149-155. https://doi.org/10.31727/m.22.2.2. Citirano 11.05.2021.
Chicago 17th Edition
Senčić, Đuro, Danijela Samac i Mirjana Baban. "Nutritivna vrijednost svinjskog mesa s aspekta sadržaja i sastava intramuskularne masti." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XXII, br. 2. (2020): 149-155. https://doi.org/10.31727/m.22.2.2
Harvard
Senčić, Đ., Samac, D., i Baban, M. (2020). 'Nutritivna vrijednost svinjskog mesa s aspekta sadržaja i sastava intramuskularne masti', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XXII(2.), str. 149-155. https://doi.org/10.31727/m.22.2.2
Vancouver
Senčić Đ, Samac D, Baban M. Nutritivna vrijednost svinjskog mesa s aspekta sadržaja i sastava intramuskularne masti. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2020 [pristupljeno 11.05.2021.];XXII(2.):149-155. https://doi.org/10.31727/m.22.2.2
IEEE
Đ. Senčić, D. Samac i M. Baban, "Nutritivna vrijednost svinjskog mesa s aspekta sadržaja i sastava intramuskularne masti", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XXII, br. 2., str. 149-155, 2020. [Online]. https://doi.org/10.31727/m.22.2.2

Sažetak
The paper focuses on the content of intramuscular fat in the meat of several pig genotypes, the fatty acid composition of intramuscular fat, the ratio of Omega-6 and Omega-3 fatty acids in intramuscular fat, and the role of polyunsaturated fatty acids in human organism and health protection. The ratio of polyunsaturated (PUFA) to saturated fatty acids (PUFA/SFA) in pork is in most cases favourable and within the recommended values (≥ 0.4). However, the share of n-6 in the n-6/n-3 ratio of the total pork fatty acids is significantly higher, exceeding the nutritionally recommended values (< 4).

Ključne riječi
pork; nutritional value; intramuscular fat; fatty acid composition

Hrčak ID: 236697

URI
https://hrcak.srce.hr/236697

[hrvatski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 479 *