hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda

Zdravko Đermanović

Puni tekst: hrvatski, pdf (373 KB) str. 371-376 preuzimanja: 6.264* citiraj
APA 6th Edition
Đermanović, Z. (2006). Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VIII (6), 371-376. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/22464
MLA 8th Edition
Đermanović, Zdravko. "Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VIII, br. 6, 2006, str. 371-376. https://hrcak.srce.hr/22464. Citirano 24.07.2019.
Chicago 17th Edition
Đermanović, Zdravko. "Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VIII, br. 6 (2006): 371-376. https://hrcak.srce.hr/22464
Harvard
Đermanović, Z. (2006). 'Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VIII(6), str. 371-376. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/22464 (Datum pristupa: 24.07.2019.)
Vancouver
Đermanović Z. Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2006 [pristupljeno 24.07.2019.];VIII(6):371-376. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22464
IEEE
Z. Đermanović, "Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VIII, br. 6, str. 371-376, 2006. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/22464. [Citirano: 24.07.2019.]

Sažetak
U radu je opisan cjelokupni tehnološki postupak proizvodnje određenih polutrajnih suhomesnatih proizvoda, a posebna pažnja je posvećena primjeni suvremenih tehnoloških postupaka injektiranja, tambliranja i termičke obrade u automatskim termo-dimnim komorama.
U zaključku su usporedno prezentirane prednosti proizvodnje polutrajnih suhomesnatih proizvoda pomoću suvremenih tehnoloških postupaka u odnosu na klasične i to: drastično skraćenje procesa salamurenja, značajno povećanje roka održivosti, prirast na startnu masu, umjesto visokog kala, bolja organoleptička svojstva: boja, konzistencija, miris, a naročito okus (slanost i sočnost), niža kalorijska vrijednost, produktivnost, ekonomičnost i rentabilnost na zavidnoj visini.

Ključne riječi
polutrajni suhomesnati proizvodi; injektiranje; tambliranje

Hrčak ID: 22464

URI
https://hrcak.srce.hr/22464

[engleski]

Posjeta: 7.167 *