hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

Osservazione del processo di refrigerazione della carne di maiale e quella di manzo

Jozef Nagy ; Zavod za higijenu i tehnologiju hrane, Veterinarski fakultet Košice, Komenského 73, Slovačka
A. Nagyova ; Zavod za higijenu i tehnologiju hrane, Veterinarski fakultet Košice, Komenského 73, Slovačka
Peter Popelka ; Zavod za higijenu i tehnologiju hrane, Veterinarski fakultet Košice, Komenského 73, Slovačka

Puni tekst: hrvatski, pdf (380 KB) str. 278-281 preuzimanja: 1.479* citiraj
APA 6th Edition
Nagy, J., Nagyova, A. i Popelka, P. (2008). Praćenje procesa hlađenja svinjetine i junetine. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X (4), 278-281. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/35573
MLA 8th Edition
Nagy, Jozef, et al. "Praćenje procesa hlađenja svinjetine i junetine." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. X, br. 4, 2008, str. 278-281. https://hrcak.srce.hr/35573. Citirano 24.09.2021.
Chicago 17th Edition
Nagy, Jozef, A. Nagyova i Peter Popelka. "Praćenje procesa hlađenja svinjetine i junetine." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu X, br. 4 (2008): 278-281. https://hrcak.srce.hr/35573
Harvard
Nagy, J., Nagyova, A., i Popelka, P. (2008). 'Praćenje procesa hlađenja svinjetine i junetine', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X(4), str. 278-281. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/35573 (Datum pristupa: 24.09.2021.)
Vancouver
Nagy J, Nagyova A, Popelka P. Praćenje procesa hlađenja svinjetine i junetine. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2008 [pristupljeno 24.09.2021.];X(4):278-281. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/35573
IEEE
J. Nagy, A. Nagyova i P. Popelka, "Praćenje procesa hlađenja svinjetine i junetine", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.X, br. 4, str. 278-281, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/35573. [Citirano: 24.09.2021.]
Puni tekst: engleski, pdf (357 KB) str. 304-307 preuzimanja: 1.384* citiraj
APA 6th Edition
Nagy, J., Nagyova, A. i Popelka, P. (2008). The monitoring of pork and beef chilling process. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X (4), 304-307. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/35573
MLA 8th Edition
Nagy, Jozef, et al. "The monitoring of pork and beef chilling process." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. X, br. 4, 2008, str. 304-307. https://hrcak.srce.hr/35573. Citirano 24.09.2021.
Chicago 17th Edition
Nagy, Jozef, A. Nagyova i Peter Popelka. "The monitoring of pork and beef chilling process." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu X, br. 4 (2008): 304-307. https://hrcak.srce.hr/35573
Harvard
Nagy, J., Nagyova, A., i Popelka, P. (2008). 'The monitoring of pork and beef chilling process', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X(4), str. 304-307. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/35573 (Datum pristupa: 24.09.2021.)
Vancouver
Nagy J, Nagyova A, Popelka P. The monitoring of pork and beef chilling process. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2008 [pristupljeno 24.09.2021.];X(4):304-307. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/35573
IEEE
J. Nagy, A. Nagyova i P. Popelka, "The monitoring of pork and beef chilling process", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.X, br. 4, str. 304-307, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/35573. [Citirano: 24.09.2021.]

Sažetak
Lo scopo di refrigerazione della carne fresca è far diminuire al più presto possibile la temperatura nelle parti più profonde del muscolo, cercando di mantenere il suo peso nella maggior parte. Comunque, certe perdite sono pure desiderabili, essendo le superfici asciutte più resistenti al sanguinamento microbiologico. Nel nostro esperimento è stato osservato il processo della refrigerazione di maiale e di manzo nei macelli durante gli anni 2006 e 2007. Nei locali addatti alla refrigerazione è stata misurata la temperatura nei muscoli, ma è stata presa in considerazione anche la durazione del processo. Alla fine del processo, in due casi (13.3 %) della carne di maiale la temperatura superava i richiesti +7°C nelle parti profonde del muscolo.

Ključne riječi
processo di refrigerazione; maiale; manzo

Hrčak ID: 35573

URI
https://hrcak.srce.hr/35573

[hrvatski] [engleski] [njemački]

Posjeta: 3.389 *