hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. IX No. 1, 2007.


MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. IX No. 1
Datum izdavanja: veljače 2007.

Objavljen na Hrčku: 22. 4. 2008.
Sadržaj Puni tekst
Sadržaj (str.1-1) hrvatskipdf 190 KB
Kazalo  
EU - Zoonoze i alimentarne infekcije i intoksikacije ljudi u 2005. godini (str.2-2) hrvatskipdf 282 KB
Vijest  
Tehnologija: Izvan pravilnika (str.3-6) hrvatskipdf 752 KB
Miroslav Kolovrat
Kratko priopćenje
 
Uredbe Europske Unije o higijeni namirnica (I) (str.6-9) hrvatskipdf 457 KB
Nevijo Zdolec
Kratko priopćenje
 
Krois & Söhne: ITEC - tehnika za higijenu; Kružni nož tip RSLL 500 (str.10-11) hrvatskipdf 462 KB
Ostalo  
EMA - ionizatori zraka uklanjaju bakterije i mirise putem mikro-oksidacije (str.12-13) hrvatskipdf 492 KB
Ostalo  
Pravilnik o proizvodima od mesa (str.14-16) hrvatskipdf 518 KB
Željka Cvrtila
Recenzija, Prikaz
 
Iz Hrvatske agencije za hranu (str.16-16) hrvatskipdf 438 KB
Kratko priopćenje  
Odabrane stranice: EU: Kampilobakterioza učestalija od salmoneloze; Je li ovo industrija mesa budućnosti? (str.18-19) hrvatskipdf 159 KB
Ivana Filipović, Nikolina Pavličević
Recenzija, Prikaz
 
Iz literature i prakse: Veća biosigurnost - manja opasnost od ptičje influence! (str.20-21) hrvatskipdf 400 KB
Zlatko Janječić
Ostalo
 
Sljedivost uzduž logističkog niza 1.dio - od ulaza robe do proizvodnje (str.22-23) hrvatskipdf 415 KB
Ostalo  
Biosigurnost u svinjogojstvu (str.24-27) hrvatskipdf 706 KB
Marija Vučemilo
Stručni rad
 
Njegovo veličanstvo "Mataš" dalmatinski pršut (str.29-30) hrvatskipdf 387 KB
Ostalo  
Znanstveno-stručni prilozi (str.31-31) hrvatskipdf 166 KB
Kazalo  
Učinak odsoljavanja na neke fizikalne osobine istarskog pršuta (str.32-37) hrvatskipdf 444 KB
Effect of desalting on some physical characteristics of istrian dry-cured ham (str.32-37)  
Marina Krvavica, Jelena Đugum
Izvorni znanstveni članak
 
Usporedba osjetljivosti Screening metoda na ostatke antibiotika - The four plate test (FPT), Screening test na ostatke antibiotika (STAR) i Premi(R) test na standarde sulfonamida (str.37-43)  
A comparison of the sensitivity of antibiotic residue screening methods - The Four Plate Test (FTP), The Screening test for antibiotic residues (STAR), and The Premi(R) Test to sulphonamide standards (str.37-43) engleskipdf 412 KB
Jana Janošová, Ivona Kožárová, Dionýz Máté, Miroslava Kovaliková
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja i kakvoća kozjeg mesa (str.43-46) hrvatskipdf 335 KB
Production and quality of goat meat (str.43-46)  
Ana Troskot, Željko Pavičić
Stručni rad
 
Utjecaj alternativnog načina držanja nesilica na kvalitetu jaja (str.47-51) hrvatskipdf 907 KB
Ifluence of alternative layer hens housing ssystems on eggs quality (str.47-51)  
Kristina Matković, Marija Vučemilo, Srećko Matković
Stručni rad
 
Kakvoća mesa jelenske divljači iz uzgoja (str.52-56) hrvatskipdf 522 KB
Deer farming for vension production (str.52-56)  
Dean Konjević
Stručni rad
 
Prikaz iz literature (str.57-58) hrvatskipdf 215 KB
Nikolina Pavličević
Recenzija, Prikaz
 
Posjeta: 32.347 *