hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol. 71 No. 1
Datum izdavanja: prosinca 2020.

Objavljen na Hrčku: 14. 12. 2020.
Sadržaj Puni tekst
Genetski polimorfizam i utjecaj na proizvodnju mlijeka CSN2 gena u konvencionalnim i lokalnim pasminama goveda u Hrvatskoj (str.3-12) hrvatskipdf 1 MB
Genetic polymorphism and effect on milk production of CSN2 gene in conventional and local cattle breeds in Croatia (str.3-12) engleskipdf 1 MB
Ante Ivanković, Mateja Pećina, Jelena Ramljak, Vedat Pašić
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj pogače sjemenki bundeve i ekstrudiranog lana u obrocima na hematološko-biokemijske pokazatelje u krvi i na kvalitetu mlijeka alpske koze tijekom rane laktacije (str.13-24) hrvatskipdf 270 KB
The effect of dietary pumpkin seed cake and extruded linseed on blood haemato-chemicals and milk quality in Alpine goats during early lactation (str.13-24) engleskipdf 270 KB
Željka Klir Šalavardić, Josip Novoselec, Joaquín Miguel Castro-Montoya, Marcela Šperanda, Mislav Đidara, Joachim Molkentin, Boro Mioč, Uta Dickhoefer, Zvonko Antunović
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj biljne masti na teksturu, boju i senzorska svojstva makedonskog bijelog sira u salamuri (str.25-34) hrvatskipdf 600 KB
Effect of vegetable fat on the texture, colour and sensory properties of Macedonian white brined cheese (str.25-34) engleskipdf 600 KB
Erhan Sulejmani, Lavdrim Beqiri, Riste Popeski-Dimovski
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka biljnih ekstrakata na antioksidacijski potencijal, mikrobiološka i senzorska svojstva tekućeg jogurta (str.35-48) hrvatskipdf 615 KB
The effect of plant extracts on antioxidant potential, microbial and sensory attributes of stirred yoghurt (str.35-48) engleskipdf 615 KB
Oktay Tomar, Gökhan Akarca, Abdullah Çağlar, Ömer İstek, Veli Gök
Izvorni znanstveni članak
 
Određivanje sastava monosaharida u kefiranu primjenom HPLC metode (str.49-59) hrvatskipdf 829 KB
Determination of monosaccharide composition of kefiran using HPLC (str.49-59) engleskipdf 829 KB
Çağdaş Koçak, Ebru Çubuk Demiralay, Seda Özarslan, Nilüfer Sena Aydoğdu, Tuğba Kök Taş
Izvorni znanstveni članak
 
Promjene u sadržaju benzojeve kiseline u kefiru od kozjeg mlijeka proizvedenom pomoću različitih kefirnih kultura (str.60-68) hrvatskipdf 454 KB
Changes in benzoic acid content of goat milk kefir produced using different kefir cultures (str.60-68) engleskipdf 454 KB
Gizem Şendoğan, Ecem Akan, Oktay Yerlikaya, Şaban Meriç, Özer Kınık
Izvorni znanstveni članak
 
Fizikalno-kemijska i antioksidacijska svojstva liofiliziranog devinog kolostruma i mlijeka u prahu (str.69-78) hrvatskipdf 347 KB
Physicochemical and antioxidant properties of freeze-dried dromedary skim colostrum and milk powder (str.69-78) engleskipdf 347 KB
Olfa Oussaief, Zeineb Jrad, Mohamed Dbara, Touhami Khorchani, Halima El Hatmi
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 2.430 *