hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.61 No.3

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.61 No.3
Datum izdavanja: Rujan 2011.

Objavljen na Hrčku: 12.09.2011.
Sadržaj Puni tekst
Formiranje policikličkih ugljikohidrata tijekom procesa dimljenja sira (str.193-198)  
The formation of polycyclic hydrocarbons during smoking process of cheese (str.193-198) engleskipdf 500 KB
Tulay Ozcan, Arzu Akpinar-Bayizit, Oya Irmak Sahin, Lutfiye Yilmaz-Ersan
Pregledni rad
 
Analitičke metode u identifikaciji vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda (str.199-207)  
Analytical methods for the species identification of milk and milk products (str.199-207) engleskipdf 849 KB
Peter Zachar, Michal Šoltés, Radovan Kasarda, Jaroslav Novotný, Miroslava Novikmecová, Dana Marcinčáková
Pregledni rad
 
Bioraznolikost mikrobnih konzorcija izoliranih iz tradicionalnog svježeg ovčjeg sira Karakačanski skakutanac (str.208-219)  
Biodiversity of microbial consortia isolated from traditional fresh sheep cheese Karakačanski skakutanac (str.208-219) engleskipdf 1012 KB
Tomislav Pogačić, Maura D'Andrea, Dafni-Maria Kagkli, Viviana Corich, Alessio Giacomini, Enrico Baldan, Andreja Čanžek Majhenič, Tanja Obermajer, Irena Rogelj, Dubravka Samaržija
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj sladila stevie na kvalitetu aromatiziranog jogurta od jagode (str.220-225)  
Influence of sweetener stevia on the quality of strawberry flavoured fresh yoghurt (str.220-225) engleskipdf 535 KB
Katarina Lisak, Irena Jeličić, Ljubica Tratnik, Rajka Božanić
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj paragenetskih čimbenika na proizvodnju i kemijski sastav mlijeka paških ovaca (str.226-233) hrvatskipdf 460 KB
Influence of paragenetic factors on production and chemical composition of Paška sheep milk (str.226-233)  
Neven Antunac, Dubravka Samaržija, Boro Mioč, Marija Pecina, Darija Bendelja, Zdravko Barać
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj zamrzavanja i metoda ambalažiranja na udjel organskih kiselina kozjeg sira tijekom skladištenja (str.234-243)  
Effect of curd freezing and packaging methods on the organic acid contents of goat cheeses during storage (str.234-243) engleskipdf 823 KB
A. Kemal Seçkin, Özlem Kizilirmak Esmer, Pınar Balkir, Pelin Günç Ergönül
Izvorni znanstveni članak
 
Fermentirano vlažno zrno kukuruza kao dodatak sjenaži lucerne djeluje superiorno na probavljivost suhe tvari obroka u odnosu na suho zrno kukuruza (str.244-251)  
Fermented high moisture maize grain as supplement to alfalfa haylage is superior over unfermented dry maize grain in diet dry matter digestibility (str.244-251) engleskipdf 451 KB
Marina Vranić, Mladen Knežević, Goran Perčulija, Krešimir Bošnjak, Josip Leto, Hrvoje Kutnjak, Martina Horg
Izvorni znanstveni članak
 
Očekivanja proizvođača o utjecaju zemljopisnih oznaka na povećanje konkurentnosti Paškog sira (str.252-259) hrvatskipdf 460 KB
Producers' expectations about the impact of GIs on the competitiveness of Pag cheese (str.252-259)  
Željka Mesić, Marija Cerjak
Prethodno priopćenje
 
Koncentracije ostataka veterinarskih lijekova u mlijeku s individualnih farmi u Hrvatskoj (str.260-267)  
Concentrations of veterinary drug residues in milk from individual farms in Croatia (str.260-267) engleskipdf 454 KB
Nina Bilandžić, Božica Solomun Kolanović, Ivana Varenina, Zorica Jurković
Prethodno priopćenje
 
Posjeta: 22.841 *