Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Časopisi iz područja biotehničkih znanosti, polja prehrambene tehnologije i biotehnologije u dostupnim komercijalnim bazama podataka s cjelovitim tekstom

Sanda Hasenay orcid id orcid.org/0000-0002-3978-0353 ; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek, Hrvatska
Svjetlana Mokriš Marendić orcid id orcid.org/0000-0002-9613-3064 ; Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Osijek, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 1.042 Kb

str. 40-46

preuzimanja: 789

citiraj


Sažetak

Komercijalne baze podataka dostupne hrvatskoj akademskoj zajednici posredstvom Centra za online baze podataka predstavljaju izvor pouzdanih informacija relativno lako dostupnih korisniku. U ovom radu putem deskriptivne analize daje se pregled dostupnih časopisa s cjelovitim člancima iz područja biotehničkih znanosti, polja prehrambene tehnologije i biotehnologije u komercijalnim bazama ScienceDirect, Cambridge Journals Online i SpringerLink. Baze su pretraživane tijekom travnja 2009. godine po ključnim riječima: "food", "biotechnology", "technology" i "nutrition".

Ključne riječi

online baze podataka; časopisi iz područja biotehničkih znanosti; polja prehrambene tehnologije i biotehnologije

Hrčak ID:

53243

URI

https://hrcak.srce.hr/53243

Datum izdavanja:

8.7.2009.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.997 *