Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Croatian journal of food science and technology

logo Croatian journal of food science and technology

Croatian Journal of Food Science and Technology je znanstveno-stručni časopis, kojeg publicira Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. U časopisu Croatian Journal of Food Science and Technology se objavljuju izvorni znanstveni radovi, prethodna priopćenja, znanstvene bilješke i pregledni radovi isključivo na engleskom jeziku te stručni radovi i izlaganja na znanstvenom skupu i na hrvatskom i na engleskom jeziku. Navedene kategorije radova podliježu recenziji. Croatian Journal of Food Science and Technology indeksiran je sljedećim bazama podataka: Scopus, CAB abstracts, FSTA (Food Science and Technology Abstract), EBSCO Publishing, Inc., Directory of Research Journals Indexing, Science Library Index , Google Scholar, OpenAIRE, Genamics JournalSeek, Base Biofield Academic Search Engine, Cite Factor, DOAJ, IIJIF i na portalu HRČAK. Croatian Journal of Food Science and Technology tiskan je uz novčanu potporu Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito inozemna, svi radovi, jednostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2009.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Nutricionizam, Prehrambena tehnologija, Biotehnologija, Interdisciplinarne biotehničke znanosti
  • Uključen u Hrčak: 02.06.2010.
  • Prava korištenja: Puni tekst radova te sažeci radova ovog časopisa besplatno se smiju koristiti u privatne, nastavne i znanstveno-istraživačke svrhe, uz obavezno navođenje izvora i poštivanje autorskih prava autora i izdavača. Godišnja pretplata na tiskani oblik za Hrvatsku iznosi 30 eura, a za inozemstvo 60 eura. Za pretplatu kontaktirati Uredništvo časopisa putem e-mail adrese: CJFST@ptfos.hr