Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Croatian journal of food science and technology

logo Croatian journal of food science and technology

Croatian Journal of Food Science and Technology je znanstveno-stručni časopis, kojeg publicira Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. U časopisu Croatian Journal of Food Science and Technology se objavljuju izvorni znanstveni radovi, prethodna priopćenja, znanstvene bilješke i pregledni radovi isključivo na engleskom jeziku te stručni radovi i izlaganja na znanstvenom skupu i na hrvatskom i na engleskom jeziku. Navedene kategorije radova podliježu recenziji. Croatian Journal of Food Science and Technology indeksiran je u CAB abstracts bazi podataka, FSTA (Food Science and Technology Abstract) bazi podataka, EBSCO Publishing, Inc. bazi podataka, Directory of Research Journals Indexing, Science Library Index bazi podataka, Google Scholar, OpenAIRE, Genamics JournalSeek, Base Biofield Academic Search Engine, Cite Factor, DOAJ, IIJIF i na portalu HRČAK. Croatian Journal of Food Science and Technology tiskan je uz novčanu potporu Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito inozemna, svi radovi, jednostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2009.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Nutricionizam, Prehrambena tehnologija, Biotehnologija
  • Uključen u Hrčak: 02.06.2010.
  • Prava korištenja: Puni tekst radova te sažeci radova ovog časopisa besplatno se smiju koristiti u privatne, nastavne i znanstveno-istraživačke svrhe, uz obavezno navođenje izvora i poštivanje autorskih prava autora i izdavača. Godišnja pretplata na tiskani oblik za Hrvatsku iznosi 30 eura, a za inozemstvo 60 eura. Za pretplatu kontaktirati Uredništvo časopisa putem e-mail adrese: CJFST@ptfos.hr