Stručni rad
Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum
Dimitrije Sabadoš
; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Puni tekst: hrvatski pdf 1.001 Kb
str. 209-214
preuzimanja: 472
citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum. Mljekarstvo, 6 (9), 209-214. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129001
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum." Mljekarstvo, vol. 6, br. 9, 1956, str. 209-214. https://hrcak.srce.hr/129001. Citirano 18.12.2024.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum." Mljekarstvo 6, br. 9 (1956): 209-214. https://hrcak.srce.hr/129001
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum', Mljekarstvo, 6(9), str. 209-214. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129001 (Datum pristupa: 18.12.2024.)
Vancouver
Sabadoš D. Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 18.12.2024.];6(9):209-214. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129001
IEEE
D. Sabadoš, "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum", Mljekarstvo, vol.6, br. 9, str. 209-214, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129001. [Citirano: 18.12.2024.]
Puni tekst: srpski pdf 387 Kb
str. 209-214
preuzimanja: 420
citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum. Mljekarstvo, 6 (9), 209-214. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129001
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum." Mljekarstvo, vol. 6, br. 9, 1956, str. 209-214. https://hrcak.srce.hr/129001. Citirano 18.12.2024.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum." Mljekarstvo 6, br. 9 (1956): 209-214. https://hrcak.srce.hr/129001
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum', Mljekarstvo, 6(9), str. 209-214. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129001 (Datum pristupa: 18.12.2024.)
Vancouver
Sabadoš D. Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 18.12.2024.];6(9):209-214. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129001
IEEE
D. Sabadoš, "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticum", Mljekarstvo, vol.6, br. 9, str. 209-214, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129001. [Citirano: 18.12.2024.]
Sažetak
Prve čiste kulture u mljekarstvu upotrijebljene su u Danskoj kod proizvodnje maslaca. God. 1888. ih je Storch počeo preporučivati za zrenje sirovog vrhnja, a 1890. god. ih je prvi put primijenio i u proizvodnju maslaca iz pasteriziranog vrhnja.
Ključne riječi
kultivacioni supstrati; čiste kulture; Streptococcus thermophilus; Thermobacterium helveticum
Hrčak ID:
129001
URI
https://hrcak.srce.hr/129001
Datum izdavanja:
2.9.1956.
Podaci na drugim jezicima:
srpski
Posjeta: 1.769
*