Prethodno priopćenje
https://doi.org/10.31727/m.19.6.3
Kvaliteta mesnih pripravaka od janjećeg mesa
Lidija Kozačinski
; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Miljenko Šipraga
; Zavod za fiziologiju i radiobiologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ana Shek Vugrovečki
; Zavod za fiziologiju i radiobiologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Bela Njari
; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Željka Cvrtila
; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Sažetak
U radu je opisana proizvodnja i kvaliteta mesnih pripravaka na bazi janjećeg mesa uz dodatak junetine. Meso je potjecalo od zdravih životinja, odabranih na osnovu biokemijskih pokazatelja, odnosno nalaza serumskih bjelančevina creske ovce. Proizvedene su četiri vrste pljeskavica različitih kombinacija janjetine i junetine. Uzorci pljeskavica sa samo 25% junetine u smjesi ocijenjeni su najvišim ocjenama za sve promatrane parametre senzorne pretrage.
Ključne riječi
mesni pripravci; kvaliteta; janjetina
Hrčak ID:
191049
URI
Datum izdavanja:
12.12.2017.
engleski njemački talijanski španjolski
Posjeta: 2.575 *