Prethodno priopćenje
https://doi.org/10.31727/m.19.6.3
The quality of meat dishes from lamb
Lidija Kozačinski
; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Miljenko Šipraga
; Zavod za fiziologiju i radiobiologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Ana Shek Vugrovečki
; Zavod za fiziologiju i radiobiologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Bela Njari
; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Željka Cvrtila
; Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Sažetak
The work describes the production and quality of meat dishes based on lamb with the addition of baby beef. The meat originated from healthy animals selected on the basis of biochemical indicators and the findings of serum protein of Cres sheep. Four types of pljeskavica were made from various combinations of lamb and beef. The samples of pljeskavica with only 25% beef in the mixture were given the highest grades of all of the observed parameters of sensory testing.
Ključne riječi
Hrčak ID:
191049
URI
Datum izdavanja:
12.12.2017.
hrvatski njemački talijanski španjolski
Posjeta: 2.575 *