Pregledni rad
https://doi.org/10.31727/m.27.2.1
Alergeni u mesu i mesnim proizvodima
Karla Lupret Goleš
; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska
Željka Cvrtila
; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska
*
* Dopisni autor.
Sažetak
U ovom radu opisani su alergeni u mesu i proizvodima od mesa. Rad opisuje i metode alergoloških testiranja hrane, kao i pravila označavanja alergena na deklaracijama. Pošto je većina alergena sastavni dio hrane životinjskog podrijetla, nužno je pridržavanje proizvođača zakonskih regulativa o deklariranju alergena te svjesnost potrošača o proizvodu koji kupuje.
Ključne riječi
alergeni, meso i mesni proizvodi, alergološko testiranje
Hrčak ID:
331910
URI
Datum izdavanja:
9.4.2025.
engleski njemački španjolski talijanski
Posjeta: 110 *