Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

https://doi.org/10.31727/m.27.2.1

Alergeni u mesu i mesnim proizvodima

Karla Lupret Goleš ; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska
Željka Cvrtila ; Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska *

* Dopisni autor.


Puni tekst: hrvatski pdf 169 Kb

str. 161-165

preuzimanja: 21

citiraj


Sažetak

U ovom radu opisani su alergeni u mesu i proizvodima od mesa. Rad opisuje i metode alergoloških testiranja hrane, kao i pravila označavanja alergena na deklaracijama. Pošto je većina alergena sastavni dio hrane životinjskog podrijetla, nužno je pridržavanje proizvođača zakonskih regulativa o deklariranju alergena te svjesnost potrošača o proizvodu koji kupuje.

Ključne riječi

alergeni, meso i mesni proizvodi, alergološko testiranje

Hrčak ID:

331910

URI

https://hrcak.srce.hr/331910

Datum izdavanja:

9.4.2025.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački španjolski talijanski

Posjeta: 110 *