Stručni rad
Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe
Željko Pavičić
; Zavod za animalnu higijenu, okoliš i etologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Mario Ostović
; Zavod za animalnu higijenu, okoliš i etologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Sažetak
U radu su opisani postupci izrade domaćih kobasica u kućanstvu. Recepture za proizvodnju kobasica se razlikuju ovisno o tradiciji kraja u kojem se proizvode. Međutim, bez obzira na vrstu kobasica, tijekom njihove izrade potrebno je pridržavati se osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće i ispravnosti krajnjeg proizvoda.
Ključne riječi
kobasice; proizvodnja; kućanstvo
Hrčak ID:
40849
URI
Datum izdavanja:
1.11.2008.
Posjeta: 16.759 *