Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe

Željko Pavičić ; Zavod za animalnu higijenu, okoliš i etologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Mario Ostović ; Zavod za animalnu higijenu, okoliš i etologiju, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 400 Kb

str. 369-373

preuzimanja: 13.091

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 541 Kb

str. 393-398

preuzimanja: 838

citiraj


Sažetak

U radu su opisani postupci izrade domaćih kobasica u kućanstvu. Recepture za proizvodnju kobasica se razlikuju ovisno o tradiciji kraja u kojem se proizvode. Međutim, bez obzira na vrstu kobasica, tijekom njihove izrade potrebno je pridržavati se osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće i ispravnosti krajnjeg proizvoda.

Ključne riječi

kobasice; proizvodnja; kućanstvo

Hrčak ID:

40849

URI

https://hrcak.srce.hr/40849

Datum izdavanja:

1.11.2008.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački talijanski

Posjeta: 15.656 *