Skip to the main content

Professional paper

Emulgatorske soli

Marijan Katalenić ; Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, Zagreb


Full text: croatian pdf 333 Kb

page 45-51

downloads: 3.210

cite


Abstract

Moderna prehrambena industrija proizvodi hranu koja zbog tehnološke obrade, transporta, čuvanja i nuđenja na prodaju mora sadržavati prehrambene aditive. Uporaba aditiva u nekoj hrani određena je funkcionalnim djelovanjem aditiva, dodanom količinom i dopuštenosti uporabe s obzirom na vrstu hrane, a sve u skladu s točno određenim pravilima. Emulgatorske soli, fosfatni i polifosfatni aditivi su uobičajeni aditivi u mesnoj industriji čija uporaba često namjeno ili nenamjerno prelazi granicu tehnološke nužnosti.

Keywords

emulgatorske soli; fosfatni; polifosfatni aditivi

Hrčak ID:

21217

URI

https://hrcak.srce.hr/21217

Publication date:

15.7.2004.

Article data in other languages: english

Visits: 4.490 *