Skip to the main content

Professional paper

Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe

Željko Pavičić ; Department of Animal Hygiene, Environment and Ethology, Faculty of Veterinary Medicine University of Zagreb, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Mario Ostović ; Department of Animal Hygiene, Environment and Ethology, Faculty of Veterinary Medicine University of Zagreb, Heinzelova 55, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 400 Kb

page 369-373

downloads: 12.388

cite

Full text: english pdf 541 Kb

page 393-398

downloads: 798

cite


Abstract

U radu su opisani postupci izrade domaćih kobasica u kućanstvu. Recepture za proizvodnju kobasica se razlikuju ovisno o tradiciji kraja u kojem se proizvode. Međutim, bez obzira na vrstu kobasica, tijekom njihove izrade potrebno je pridržavati se osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće i ispravnosti krajnjeg proizvoda.

Keywords

kobasice, proizvodnja, kućanstvo

Hrčak ID:

40849

URI

https://hrcak.srce.hr/40849

Article data in other languages: english german italian

Visits: 14.639 *