APA 6th Edition Lukač, J. (1990). Kvaliteta mlijeka na području Ogulina. Mljekarstvo, 40 (2), 31-38. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96594
MLA 8th Edition Lukač, Jasmina. "Kvaliteta mlijeka na području Ogulina." Mljekarstvo, vol. 40, br. 2, 1990, str. 31-38. https://hrcak.srce.hr/96594. Citirano 26.01.2021.
Chicago 17th Edition Lukač, Jasmina. "Kvaliteta mlijeka na području Ogulina." Mljekarstvo 40, br. 2 (1990): 31-38. https://hrcak.srce.hr/96594
Harvard Lukač, J. (1990). 'Kvaliteta mlijeka na području Ogulina', Mljekarstvo, 40(2), str. 31-38. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96594 (Datum pristupa: 26.01.2021.)
Vancouver Lukač J. Kvaliteta mlijeka na području Ogulina. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 26.01.2021.];40(2):31-38. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96594
IEEE J. Lukač, "Kvaliteta mlijeka na području Ogulina", Mljekarstvo, vol.40, br. 2, str. 31-38, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96594. [Citirano: 26.01.2021.]
Sažetak Dobar i kvalitetan mliječni proizvod ovisi o vrsti i kvaliteti mlijeka koje se prerađuje. Između mnogih karakteristika, kemijska kvaliteta mlijeka predstavlja jedan od bitnih elemenata prerade. U radu su izloženi rezultati istraživanja kemijske kvalitete mlijeka na području Ogulina. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđene su osnovne kemijske karakteristike mlijeka. Mlijeko proizvedeno na području Ogulina slično je mlijeku proizvedenom u istim geografsko-klimatskim uvjetima naše zemlje. U cilju bolje opskrbe kvalitetnim mliječnim proizvodom, potrebno je veću pažnju posvetiti edukaciji proizvođača mlijeka te kontroli kvalitete mlijeka.