hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (746 KB) str. 126-128 preuzimanja: 291* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo, 6 (6), 126-128. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/126576
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo, vol. 6, br. 6, 1956, str. 126-128. https://hrcak.srce.hr/126576. Citirano 22.02.2020.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu." Mljekarstvo 6, br. 6 (1956): 126-128. https://hrcak.srce.hr/126576
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu', Mljekarstvo, 6(6), str. 126-128. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/126576 (Datum pristupa: 22.02.2020.)
Vancouver
Sabadoš D. Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 22.02.2020.];6(6):126-128. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/126576
IEEE
D. Sabadoš, "Uloga termofilnih bakterija u ementalskom sirarstvu", Mljekarstvo, vol.6, br. 6, str. 126-128, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/126576. [Citirano: 22.02.2020.]
Puni tekst: srpski, pdf (294 KB) str. 126-128 preuzimanja: 123* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Улога термофилних бактерија у ементалском сирарству. Mljekarstvo, 6 (6), 126-128. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/126576
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Улога термофилних бактерија у ементалском сирарству." Mljekarstvo, vol. 6, br. 6, 1956, str. 126-128. https://hrcak.srce.hr/126576. Citirano 22.02.2020.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Улога термофилних бактерија у ементалском сирарству." Mljekarstvo 6, br. 6 (1956): 126-128. https://hrcak.srce.hr/126576
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Улога термофилних бактерија у ементалском сирарству', Mljekarstvo, 6(6), str. 126-128. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/126576 (Datum pristupa: 22.02.2020.)
Vancouver
Sabadoš D. Улога термофилних бактерија у ементалском сирарству. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 22.02.2020.];6(6):126-128. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/126576
IEEE
D. Sabadoš, "Улога термофилних бактерија у ементалском сирарству", Mljekarstvo, vol.6, br. 6, str. 126-128, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/126576. [Citirano: 22.02.2020.]

Sažetak
Sir je u biti konzerva, koja se dobije iz mlijeka njegovom koagulacijom, odvajanjem sirutke i acidifikacijom sirne mase. To konzerviranje se postizava ograničenjem života mikroba s jedne strane putem desikacije, jer mikrobi ne mogu djelovati u suhoj organskoj supstanci, a s druge strane aktivnošću mikroorganizama, koji acidifikacijom sira sprečavaju razvoj bakterija putrefakcije.

Ključne riječi
sirarstvo; ementalac; termofilne bakterije

Hrčak ID: 126576

URI
https://hrcak.srce.hr/126576

[srpski]

Posjeta: 563 *