hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Značaj bolesti koje se prenose hranom

Gutić Sandra ; Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane. Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (253 KB) str. 361-367 preuzimanja: 820* citiraj
APA 6th Edition
Sandra, G. (2015). Značaj bolesti koje se prenose hranom. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (4), 361-367. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/149290
MLA 8th Edition
Sandra, Gutić. "Značaj bolesti koje se prenose hranom." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 4, 2015, str. 361-367. https://hrcak.srce.hr/149290. Citirano 17.07.2019.
Chicago 17th Edition
Sandra, Gutić. "Značaj bolesti koje se prenose hranom." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 4 (2015): 361-367. https://hrcak.srce.hr/149290
Harvard
Sandra, G. (2015). 'Značaj bolesti koje se prenose hranom', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(4), str. 361-367. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/149290 (Datum pristupa: 17.07.2019.)
Vancouver
Sandra G. Značaj bolesti koje se prenose hranom. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 17.07.2019.];XVII(4):361-367. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/149290
IEEE
G. Sandra, "Značaj bolesti koje se prenose hranom", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 4, str. 361-367, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/149290. [Citirano: 17.07.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (268 KB) str. 378-384 preuzimanja: 699* citiraj
APA 6th Edition
Sandra, G. (2015). Importance of foodborne diseases. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (4), 378-384. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/149290
MLA 8th Edition
Sandra, Gutić. "Importance of foodborne diseases." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 4, 2015, str. 378-384. https://hrcak.srce.hr/149290. Citirano 17.07.2019.
Chicago 17th Edition
Sandra, Gutić. "Importance of foodborne diseases." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 4 (2015): 378-384. https://hrcak.srce.hr/149290
Harvard
Sandra, G. (2015). 'Importance of foodborne diseases', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(4), str. 378-384. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/149290 (Datum pristupa: 17.07.2019.)
Vancouver
Sandra G. Importance of foodborne diseases. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 17.07.2019.];XVII(4):378-384. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/149290
IEEE
G. Sandra, "Importance of foodborne diseases", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 4, str. 378-384, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/149290. [Citirano: 17.07.2019.]

Sažetak
Očuvanje sigurnosti hrane unutar prehrambenog lanca kao i dostupnost hrane na svjetskoj razini jedno je od najvažnijih pitanja danas u
pogledu javnog zdravstva i svjetske ekonomije. Procesom globalizacije koji uključuje stavljanje hrane na svjetsko tržište, omogućeno je da
u isto vrijeme, ista higijenski neispravna hrana bude uzrokom oboljenja većeg broja ljudi u različitim državama svijeta. U radu su prikazani
podaci o najznačajnijim bakterijskim uzročnicima alimentarnih infekcija i intoksikacija i njihova pojavnost te uloga Svjetske zdravstvene
organizacije i sustava obavještavanja u slučaju pojave higijenski neispravne hrane na tržištu

Ključne riječi
sigurnost hrane; bolesti koje se prenose hranom

Hrčak ID: 149290

URI
https://hrcak.srce.hr/149290

[engleski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 1.808 *