hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava

Lidija Kozačinski   ORCID icon orcid.org/0000-0002-7534-7362 ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Željka Cvrtila Fleck ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Nevijo Zdolec   ORCID icon orcid.org/0000-0001-7413-8115 ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, Zagreb
Zvonimir Kozačinski ; Veterinarska stanica Velika Gorica, Sisačka bb, Velika Gorica

Puni tekst: hrvatski, pdf (276 KB) str. 45-52 preuzimanja: 897* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Hadžiosmanović, M., Cvrtila Fleck, Ž., Zdolec, N., Filipović, I. i Kozačinski, Z. (2008). Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X (1), 45-52. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21201
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. X, br. 1, 2008, str. 45-52. https://hrcak.srce.hr/21201. Citirano 24.06.2019.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Mirza Hadžiosmanović, Željka Cvrtila Fleck, Nevijo Zdolec, Ivana Filipović i Zvonimir Kozačinski. "Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu X, br. 1 (2008): 45-52. https://hrcak.srce.hr/21201
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2008). 'Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X(1), str. 45-52. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21201 (Datum pristupa: 24.06.2019.)
Vancouver
Kozačinski L, Hadžiosmanović M, Cvrtila Fleck Ž, Zdolec N, Filipović I, Kozačinski Z. Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2008 [pristupljeno 24.06.2019.];X(1):45-52. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21201
IEEE
L. Kozačinski, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila Fleck, N. Zdolec, I. Filipović i Z. Kozačinski, "Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.X, br. 1, str. 45-52, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21201. [Citirano: 24.06.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (241 KB) str. 74-76 preuzimanja: 272* citiraj
APA 6th Edition
Kozačinski, L., Hadžiosmanović, M., Cvrtila Fleck, Ž., Zdolec, N., Filipović, I. i Kozačinski, Z. (2008). Quality of dry and garlic sausages from individual households. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X (1), 74-76. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21201
MLA 8th Edition
Kozačinski, Lidija, et al. "Quality of dry and garlic sausages from individual households." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. X, br. 1, 2008, str. 74-76. https://hrcak.srce.hr/21201. Citirano 24.06.2019.
Chicago 17th Edition
Kozačinski, Lidija, Mirza Hadžiosmanović, Željka Cvrtila Fleck, Nevijo Zdolec, Ivana Filipović i Zvonimir Kozačinski. "Quality of dry and garlic sausages from individual households." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu X, br. 1 (2008): 74-76. https://hrcak.srce.hr/21201
Harvard
Kozačinski, L., et al. (2008). 'Quality of dry and garlic sausages from individual households', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, X(1), str. 74-76. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21201 (Datum pristupa: 24.06.2019.)
Vancouver
Kozačinski L, Hadžiosmanović M, Cvrtila Fleck Ž, Zdolec N, Filipović I, Kozačinski Z. Quality of dry and garlic sausages from individual households. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2008 [pristupljeno 24.06.2019.];X(1):74-76. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21201
IEEE
L. Kozačinski, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila Fleck, N. Zdolec, I. Filipović i Z. Kozačinski, "Quality of dry and garlic sausages from individual households", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.X, br. 1, str. 74-76, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21201. [Citirano: 24.06.2019.]

Sažetak
U ovom radu su prikazani rezultati senzorne, kemijske i mikrobiološke pretrage domaćih kobasica u tipu češnjovki i "suhih" kobasica koje se tradicionalno proizvode u seoskim gospodarstvima te rezultati pretrage u ocjeni mikrobiološke čistoće opreme, pribora i radnih površina u prostorima gdje se kobasice proizvode. Ujedno, ukazano je na problem sigurnosti proizvodnje tradicionalnih kobasica u odnosu na sirovinsku osnovu, tehnologiju proizvodnje te kakvoću i higijensku ispravnost proizvoda uz karakteristike već afirmiranih autohtonih obilježja.

Ključne riječi
tradicionalni proizvodi; higijenska ispravnost

Hrčak ID: 21201

URI
https://hrcak.srce.hr/21201

[engleski] [njemački] [talijanski]

Posjeta: 1.805 *