hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Emulgatorske soli

Marijan Katalenić ; Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (333 KB) str. 45-51 preuzimanja: 1.775* citiraj
APA 6th Edition
Katalenić, M. (2004). Emulgatorske soli. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VI (4), 45-51. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/21217
MLA 8th Edition
Katalenić, Marijan. "Emulgatorske soli." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. VI, br. 4, 2004, str. 45-51. https://hrcak.srce.hr/21217. Citirano 20.06.2019.
Chicago 17th Edition
Katalenić, Marijan. "Emulgatorske soli." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu VI, br. 4 (2004): 45-51. https://hrcak.srce.hr/21217
Harvard
Katalenić, M. (2004). 'Emulgatorske soli', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, VI(4), str. 45-51. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/21217 (Datum pristupa: 20.06.2019.)
Vancouver
Katalenić M. Emulgatorske soli. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2004 [pristupljeno 20.06.2019.];VI(4):45-51. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21217
IEEE
M. Katalenić, "Emulgatorske soli", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.VI, br. 4, str. 45-51, 2004. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/21217. [Citirano: 20.06.2019.]

Sažetak
Moderna prehrambena industrija proizvodi hranu koja zbog tehnološke obrade, transporta, čuvanja i nuđenja na prodaju mora sadržavati prehrambene aditive. Uporaba aditiva u nekoj hrani određena je funkcionalnim djelovanjem aditiva, dodanom količinom i dopuštenosti uporabe s obzirom na vrstu hrane, a sve u skladu s točno određenim pravilima. Emulgatorske soli, fosfatni i polifosfatni aditivi su uobičajeni aditivi u mesnoj industriji čija uporaba često namjeno ili nenamjerno prelazi granicu tehnološke nužnosti.

Ključne riječi
emulgatorske soli; fosfatni; polifosfatni aditivi

Hrčak ID: 21217

URI
https://hrcak.srce.hr/21217

[engleski]

Posjeta: 2.158 *