hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.68 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.68 No.2
Datum izdavanja: Ožujak 2018.

Objavljen na Hrčku: 29.03.2018.
Sadržaj Puni tekst
Metabolički poremećaji u mliječnih krava simentalske pasmine - rizik pojavnosti te utjecaj na svojstva mliječnosti pri sljedećoj kontroli (str.77-84)  
Metabolic disorders in dairy Simmentals - prevalence risk and effect on subsequent daily milk traits (str.77-84) engleskipdf 374 KB
Vesna Gantner, Tina Bobić, Klemen Potočnik, Denis Kučević, Maja Gregić
Izvorni znanstveni članak
 
Genetska karakterizacija istarske koze: polazište dugoročnog očuvanja (str.85-97)  
Genetic characterization of Istrian goat: the key-point for a long-term conservation (str.85-97) engleskipdf 1 MB
Ante Ivanković, Boro Mioč, Gordan Šubara, Peter Dovč, Ivan Širić, Jelena Ramljak
Izvorni znanstveni članak
 
Zajednički utjecaj pasmine, rednog broja i mjeseca laktacije te utjecaja jedinke na sastav masnih kiselina mliječne masti (str.98-107)  
Joint effects of breed, parity, month of lactation, and cow individuality on the milk fatty acids composition (str.98-107) engleskipdf 755 KB
Eva Samková, Jana Koubová, Lucie Hasoňová,, Oto Hanuš, Robert Kala, Martin Kváč, Tamara Pelikánová, Jiří Špička
Izvorni znanstveni članak
 
Kvaliteta svježeg i skladištenog kobiljeg mlijeka (str.108-115)  
Quality of fresh and stored mares’ milk (str.108-115) engleskipdf 212 KB
Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Alicja Niewiadomska, Maria Markiewicz-Keszycka
Kratko priopćenje
 
Modeliranje antioksidativnih svojstava kombuha fermentiranih mliječnih napitaka s mentom primjenom ANNs i RSM metode (str.116-125)  
ANN and RSM modelling of antioxidant characteristics of kombucha fermented milk beverages with peppermint (str.116-125) engleskipdf 920 KB
Jasmina Vitas, Radomir Malbaša, Aleksandar Jokić, Eva Lončar, Spasenija Milanović
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj tretmana transglutaminazom na fizikalno-kemijska i reološka svojstva te topivost sladoleda od kozjeg mlijeka (str.126-138)  
Influence of transglutaminase treatment on the physicochemical, rheological, and melting properties of ice cream prepared from goat milk (str.126-138) engleskipdf 1 MB
Hatice Şanlidere Aloğlu, Yılmaz Özcan, Salih Karasu, Bayram Çetin, Osman Sağdiç
Izvorni znanstveni članak
 
Upotreba kisele sirutke za proizvodnju fermentiranih napitaka nalik jogurtu (str.139-149)  
The use of acid whey for the production of yogurt-type fermented beverages (str.139-149) engleskipdf 290 KB
Katarzyna Skryplonek
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 1.298 *