hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol. 70 No. 4
Datum izdavanja: rujna 2020.

Objavljen na Hrčku: 11. 9. 2020.
Sadržaj Puni tekst
Biokemijske promjene tijekom zrenja sireva u životinjskoj koži (str.225-241) hrvatskipdf 532 KB
Biochemical changes during ripening of cheeses in an animal skin (str.225-241) engleskipdf 532 KB
Milna Tudor Kalit, Tihana Lojbl, Ante Rako, Ilhan Gün, Samir Kalit
Pregledni rad
 
Stavovi potrošača prema tržištu funkcionalnih mliječnih proizvoda u Hrvatskoj - presječna studija (str.242-252) hrvatskipdf 346 KB
Consumers’ attitudes towards functional dairy market in Croatia - a cross-sectional study (str.242-252) engleskipdf 346 KB
Ines Banjari, Maja Domiter, Tihana Ostrognjaj, Ivana Petrović Vidić
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj in vitro digestije na antioksidativna svojstva u vodi topljivih i netopljivih proteinskih frakcija tradicionalnih srpskih bijelih sireva u salamuri (str.253-265) hrvatskipdf 511 KB
The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses (str.253-265) engleskipdf 511 KB
Tanja Vučić, Danijel Milinčić, Slađana Žilić, Ivana Ignjatović-Sredović, Zlatan Sarić, Olivera Ećim-Đurić, Aleksandar Kostić, Miroljub Barać
Izvorni znanstveni članak
 
Koncentracija retinola i karotenoida u mlijeku krava Jersey pasmine tijekom različitih sezona te mogućnost primjene parametra boje kao pokazatelja sadržaja karotenoida u mlijeku (str.266-274) hrvatskipdf 351 KB
Concentrations of retinol and carotenoids in Jersey milk during different seasons and possible application of the colour parameter as an indicator of milk carotenoid content (str.266-274) engleskipdf 351 KB
Nikolina Kelava Ugarković, Tomislav Rusan, Ivan Vnučec, Miljenko Konjačić, Zvonimir Prpić
Izvorni znanstveni članak
 
Modeli laktacijskih krivulja u bosanskohercegovačkih ovaca na ispaši (str.275-283) hrvatskipdf 440 KB
Evaluation of lactation models in pasture-based dairy ewes in Bosnia and Herzegovina (str.275-283) engleskipdf 440 KB
Dragica Šalamon, Vinko Batinić, Stanko Ivanković, Neven Antunac, Alen Džidić
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodne razlike između Holstein Friesian i F1 križanaca Holstein Friesian i Norwegian Red krava (str.284-291) hrvatskipdf 1 MB
The differences in production of Holstein Friesian and Holstein Friesian x Norwegian Red F1 crossbreeds (str.284-291) engleskipdf 1 MB
Stipo Benak, Tina Bobić, Katarina Bilandžija, Zvonimir Stainer, Ana Aračić, Maja Gregić, Domagoj Eman, Vesna Gantner
Izvorni znanstveni članak
 
Povezanost muznih karakteristika i broja somatskih stanica s električnom provodljivosti kozjeg mlijeka tijekom različitih faza mužnje (str.292-299) hrvatskipdf 245 KB
Relationship of milking traits and somatic cell count with electrical conductivity of goat milk during different milking phases (str.292-299) engleskipdf 245 KB
Birutė Šlyžienė, Lina Anskienė, Evaldas Šlyžius, Vida Juozaitienė
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka začinskog bilja na odabrana fizikalno-kemijska, teksturalna, mikrostrukturna i senzorska svojstva te na sposobnost topljenja sira tipa Mozzarella (str.300-312) hrvatskipdf 1 MB
The influence of plant addition to some physicochemical, textural, microstructural, melting ability and sensory properties of Mozzarella cheese (str.300-312) engleskipdf 1 MB
Oktay Yerlikaya, Ecem Akan, Ozge Yildiz Bayram, Ayse Demet Karaman, Ozer Kinik
Izvorni znanstveni članak
 
Tekstura, boja i senzorska svojstva nemasnog jogurta s dodatkom tara gume ili kombinacije tara gume i mlaćenice u prahu (str.313-324) hrvatskipdf 875 KB
Texture, colour and sensory properties of non-fat yoghurt as influenced by tara gum or combinations of tara gum with buttermilk powder (str.313-324) engleskipdf 875 KB
Dilek Say, Mostafa Soltani, Nuray Güzeler
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 0 *