Sadržaj |
Puni tekst |
Biokemijske promjene tijekom zrenja sireva u životinjskoj koži
(str.225-241)
|
hrvatskipdf 532 KB
|
Biochemical changes during ripening of cheeses in an animal skin
(str.225-241)
|
engleskipdf 532 KB
|
Milna Tudor Kalit, Tihana Lojbl, Ante Rako, Ilhan Gün, Samir Kalit
Pregledni rad
|
|
Stavovi potrošača prema tržištu funkcionalnih mliječnih proizvoda u
Hrvatskoj - presječna studija
(str.242-252)
|
hrvatskipdf 346 KB
|
Consumers’ attitudes towards functional dairy market in Croatia - a cross-sectional study
(str.242-252)
|
engleskipdf 346 KB
|
Ines Banjari, Maja Domiter, Tihana Ostrognjaj, Ivana Petrović Vidić
Izvorni znanstveni članak
|
|
Utjecaj in vitro digestije na antioksidativna svojstva u vodi topljivih i netopljivih proteinskih frakcija tradicionalnih srpskih bijelih sireva u salamuri
(str.253-265)
|
hrvatskipdf 511 KB
|
The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses
(str.253-265)
|
engleskipdf 511 KB
|
Tanja Vučić, Danijel Milinčić, Slađana Žilić, Ivana Ignjatović-Sredović, Zlatan Sarić, Olivera Ećim-Đurić, Aleksandar Kostić, Miroljub Barać
Izvorni znanstveni članak
|
|
Koncentracija retinola i karotenoida u mlijeku krava Jersey pasmine tijekom različitih sezona te mogućnost primjene parametra boje kao pokazatelja sadržaja karotenoida u mlijeku
(str.266-274)
|
hrvatskipdf 351 KB
|
Concentrations of retinol and carotenoids in Jersey milk during different seasons and possible application of the colour parameter as an indicator of milk carotenoid content
(str.266-274)
|
engleskipdf 351 KB
|
Nikolina Kelava Ugarković, Tomislav Rusan, Ivan Vnučec, Miljenko Konjačić, Zvonimir Prpić
Izvorni znanstveni članak
|
|
Modeli laktacijskih krivulja u bosanskohercegovačkih ovaca na ispaši
(str.275-283)
|
hrvatskipdf 440 KB
|
Evaluation of lactation models in pasture-based dairy ewes in Bosnia and Herzegovina
(str.275-283)
|
engleskipdf 440 KB
|
Dragica Šalamon, Vinko Batinić, Stanko Ivanković, Neven Antunac, Alen Džidić
Izvorni znanstveni članak
|
|
Proizvodne razlike između Holstein Friesian i F1 križanaca Holstein Friesian i Norwegian Red krava
(str.284-291)
|
hrvatskipdf 1 MB
|
The differences in production of Holstein Friesian and Holstein Friesian x Norwegian Red F1 crossbreeds
(str.284-291)
|
engleskipdf 1 MB
|
Stipo Benak, Tina Bobić, Katarina Bilandžija, Zvonimir Stainer, Ana Aračić, Maja Gregić, Domagoj Eman, Vesna Gantner
Izvorni znanstveni članak
|
|
Povezanost muznih karakteristika i broja somatskih stanica s električnom provodljivosti kozjeg mlijeka tijekom različitih faza mužnje
(str.292-299)
|
hrvatskipdf 245 KB
|
Relationship of milking traits and somatic cell count with electrical conductivity of goat milk during different milking phases
(str.292-299)
|
engleskipdf 245 KB
|
Birutė Šlyžienė, Lina Anskienė, Evaldas Šlyžius, Vida Juozaitienė
Izvorni znanstveni članak
|
|
Utjecaj dodatka začinskog bilja na odabrana fizikalno-kemijska, teksturalna, mikrostrukturna i senzorska svojstva te na sposobnost
topljenja sira tipa Mozzarella
(str.300-312)
|
hrvatskipdf 1 MB
|
The influence of plant addition to some physicochemical, textural, microstructural, melting ability and sensory properties of Mozzarella cheese
(str.300-312)
|
engleskipdf 1 MB
|
Oktay Yerlikaya, Ecem Akan, Ozge Yildiz Bayram, Ayse Demet Karaman, Ozer Kinik
Izvorni znanstveni članak
|
|
Tekstura, boja i senzorska svojstva nemasnog jogurta s dodatkom tara gume ili kombinacije tara gume i mlaćenice u prahu
(str.313-324)
|
hrvatskipdf 875 KB
|
Texture, colour and sensory properties of non-fat yoghurt as influenced by tara gum or combinations of tara gum with buttermilk powder
(str.313-324)
|
engleskipdf 875 KB
|
Dilek Say, Mostafa Soltani, Nuray Güzeler
Izvorni znanstveni članak
|
|