hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. XII No. 4, 2010.


MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. XII No. 4
Datum izdavanja: srpnja 2010.

Objavljen na Hrčku: 9. 12. 2010.
Sadržaj Puni tekst
Karakterizacija bakterijskog soja Lactobacillus plantarum 1K izoliranog iz “slavonskog kulena” kao probiotičke funkcionalne starter kulture (str.210-216) hrvatskipdf 314 KB
Characterization of bacterial strain Lactobacillus plantarum 1K isolated from Slavonian “kulen“, as probiotic functional starter culture (str.216-216)  
Jadranka Frece, Ksenija Markov, Domagoj Čvek, Dragan Kovačević, Tihana Krcivoj
Stručni rad
 
Dominantna mikroflora fermentiranih kobasica od konjskog mesa (str.217-221) hrvatskipdf 175 KB
Dominant microflora of fermented horse meat sausages (str.221-221)  
Ksenija Markov, Jadranka Frece, Domagoj Čvek, Antonija Trontel, Anita Slavica, Dragan Kovačević
Stručni rad
 
Crna slavonska svinja (str.222-230) hrvatskipdf 332 KB
Black slavonian pig (str.230-230)  
Danijel Karolyi, Krešimir Salajpal, Zoran Luković
Stručni rad
 
Utjecaj vrste masti u hrani za piliće na oksidativnu stabilnost lipida smrznutog pilećeg mesa tijekom skladištenja (str.231-236) hrvatskipdf 232 KB
Effect of fat source in broiler diet on oxidation stability of lipids in frozen chicken meat during storage (str.235-236)  
Meho Bašić, Ramzija Cvrk, Aleksandar Božić, Selma Čorbo, Mira Pucarević
Stručni rad
 
Nastajanje mutagena u hrani tijekom toplinske obrade (str.237-243) hrvatskipdf 606 KB
Formation of thermal processing mutagens in foodstuffs (str.242-243)  
Zoka Knežević, Nina Bilandžić, Maja Đokić, Marija Sedak, Ivana Varenina, Božica Solomun, Maja Serdar
Stručni rad
 
Posjeta: 12.270 *