Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Strani jezici : časopis za primijenjenu lingvistiku

logo Strani jezici : časopis za primijenjenu lingvistiku

Strani jezici objavljuju znanstvene i stručne radove koji pokrivaju širok spektar lingvističkih tema, osobito onih koje pripadaju područjima primijenjene lingvistike kao što su ovladavanje inim jezikom, metodika nastave stranih jezika i prevođenje. Časopis se distribuira u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Starija godišta časopisa su dostupna u Arhivi na mrežnim stranicama časopisa https://stranijezici.ffzg.unizg.hr. Važno! Molimo autore da za prijavu rukopisa koriste isključivo elektronički sustav prijavljivanja radova http://journal.sdewes.org/str-jez.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1972.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Filologija
  • Uključen u Hrčak: 24.08.2016.
  • Nastavak od: Strani jezici
  • Prava korištenja: Časopis Strani jezici je časopis otvorenoga pristupa. U skladu s definicijom otvorenog pristupa BOAI-a, korisnicima je pristup cjelokupnom sadržaju slobodan i besplatan. Korisnici mogu čitati, pohranjivati, kopirati, distribuirati, ispisivati, pretraživati i vezivati cijele tekstove članaka u ovom časopisu ne tražeći prethodno dopuštenje izdavača ili autora. Časopis Strani jezici primjenjuje CC BY 4.0. licencu. Uredništvo časopisa Strani jezici autorima ne naplaćuje predaju priloga, njihovu obradu ni objavu u časopisu. Sve troškove obrade i objavljivanja priloga snosi izdavač. Autori priloga objavljenih u časopisu zadržavaju autorsko pravo, uključujući i pravo na copyright. Pristankom na objavljivanje autori daju časopisu pravo prvog objavljivanja u tiskanom te elektroničkom obliku. Digitalna pohrana časopisa: Hrvatski arhiv weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Radove objavljene u časopisu Strani jezici dozvoljeno je pohranjivati u institucijske i tematske repozitorije uz osiguravanje poveznica na web stranice časopisa i Hrčka.