hrcak mascot   Srce   HID

Educatio biologiae : časopis edukacije biologije

 
 
Status u Hrčku: aktivan
EdBi
ISSN 1849-6520 (Online)
Kontakt: Educatio Biologiae, Hrvatsko biološko društvo, Rooseveltov trg 6 , 10000 Zagreb, Croatia. Email: edbi@biol.pmf.hr
Email:
Url: http://www.hbd-sbc.hr/educatio-biologiae/
Izdavač: Hrvatsko biološko društvo
  Rooseveltov trg 6 , 10000 Zagreb
  http://www.hbd-sbc.hr/
Upute za autore (283 KB)
Upute za reference (222 KB)
Upute recenzentima (328 KB)
Impressum (185 KB)

Časopis Educatio Biologiae pokrenut je pod pokroviteljstvom Hrvatskog biološkog društva i Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao elektronički časopis za promicanje i unaprjeđenje nastave biologije i nastavnog rada biologa na svim razinama i u svim oblicima. Educatio Biologiae (EdBi) pokriva bilo koji aspekt prakse biološkog obrazovanja i pridaje važnost istraživanjima čiji rezultati omogućuju korištenje u stvarnom obrazovnom okruženju ili su važni za njegov razvoj i napredak. Uključuje podneske vezane uz biološko obrazovanje, odnosno neformalno i organizirano predškolsko, osnovnoškolsko, srednjoškolsko obrazovanje, obrazovanje viših škola i fakulteta kao i nastavak obrazovanja tijekom cjeloživotnog obrazovanja odraslih.
Znanstvene studije kao i stručni radovi smatraju se od jednako važnima. Svi radovi koji će se objaviti u EdBi bit će recenzirani.
Primarno se časopis objavljuje na hrvatskom jeziku uz sažetak na engleskom jeziku, ali prihvatiti će se i članci na engleskom jeziku uz sažetak na hrvatskom jeziku.

Prva godina izlaženja: 2014

Učestalost izlaženja (godišnje): 1

Područja pokrivanja: Prirodne znanosti; Biologija; Društvene znanosti; Pedagogija; Edukacijsko-rehabilitacijske znanosti;

Uključen u Hrčak: 25.11.2015.

Prava korištenja: Digitalne preslike časopisa i članaka objavljene u časopisu Educatio Biologiae (EdBi) smiju se koristiti samo za osobnu uporabu, edukaciju i istraživački rad. Zahtjev za komercijalnu uporabu preslika potrebno je dostaviti u pisanom obliku na adresu uredništva. Ako je neophodno objavljivanje tablice ili ilustracije, te više od 200 riječi teksta, odobrenje korištenja autorskih prava mora se dobiti od autora, a ne od časopisa Edbi. Kopije dijelova članaka i/ili priloga objavljenih u EdBi-ju treba uz citat članka pratiti tekst: Uz autorovu suglasnost za korištenje. Autore se može kontaktirati putem priloženih podataka za korespondenciju u svakom članku.

Arhiva

2017  
  Vol. 3   No. 1
2016  
  Vol. 2   No. 1
2014  
  Vol. 1   No. 1
Posjeta: 24.965 *