Pregledni rad
Značaj bolesti koje se prenose hranom
Gutić Sandra
; Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane. Zagreb
Puni tekst: hrvatski pdf 253 Kb
str. 361-367
preuzimanja: 2.379
citiraj
APA 6th Edition
Sandra, G. (2015). Značaj bolesti koje se prenose hranom. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (4), 361-367. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/149290
MLA 8th Edition
Sandra, Gutić. "Značaj bolesti koje se prenose hranom." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 4, 2015, str. 361-367. https://hrcak.srce.hr/149290. Citirano 23.11.2024.
Chicago 17th Edition
Sandra, Gutić. "Značaj bolesti koje se prenose hranom." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 4 (2015): 361-367. https://hrcak.srce.hr/149290
Harvard
Sandra, G. (2015). 'Značaj bolesti koje se prenose hranom', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(4), str. 361-367. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/149290 (Datum pristupa: 23.11.2024.)
Vancouver
Sandra G. Značaj bolesti koje se prenose hranom. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 23.11.2024.];XVII(4):361-367. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/149290
IEEE
G. Sandra, "Značaj bolesti koje se prenose hranom", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 4, str. 361-367, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/149290. [Citirano: 23.11.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 268 Kb
str. 378-384
preuzimanja: 2.336
citiraj
APA 6th Edition
Sandra, G. (2015). Značaj bolesti koje se prenose hranom. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (4), 361-367. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/149290
MLA 8th Edition
Sandra, Gutić. "Značaj bolesti koje se prenose hranom." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 4, 2015, str. 361-367. https://hrcak.srce.hr/149290. Citirano 23.11.2024.
Chicago 17th Edition
Sandra, Gutić. "Značaj bolesti koje se prenose hranom." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 4 (2015): 361-367. https://hrcak.srce.hr/149290
Harvard
Sandra, G. (2015). 'Značaj bolesti koje se prenose hranom', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(4), str. 361-367. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/149290 (Datum pristupa: 23.11.2024.)
Vancouver
Sandra G. Značaj bolesti koje se prenose hranom. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 23.11.2024.];XVII(4):361-367. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/149290
IEEE
G. Sandra, "Značaj bolesti koje se prenose hranom", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 4, str. 361-367, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/149290. [Citirano: 23.11.2024.]
Sažetak
Očuvanje sigurnosti hrane unutar prehrambenog lanca kao i dostupnost hrane na svjetskoj razini jedno je od najvažnijih pitanja danas u
pogledu javnog zdravstva i svjetske ekonomije. Procesom globalizacije koji uključuje stavljanje hrane na svjetsko tržište, omogućeno je da
u isto vrijeme, ista higijenski neispravna hrana bude uzrokom oboljenja većeg broja ljudi u različitim državama svijeta. U radu su prikazani
podaci o najznačajnijim bakterijskim uzročnicima alimentarnih infekcija i intoksikacija i njihova pojavnost te uloga Svjetske zdravstvene
organizacije i sustava obavještavanja u slučaju pojave higijenski neispravne hrane na tržištu
Ključne riječi
sigurnost hrane; bolesti koje se prenose hranom
Hrčak ID:
149290
URI
https://hrcak.srce.hr/149290
Datum izdavanja:
1.6.2015.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
njemački
talijanski
španjolski
Posjeta: 6.605
*